Asocijacije kao kupci su ključni u programu gostujućih kupaca

Erika Keogan, menadžer za Asocijacije i edukaciju, Reed Travel Exhibitions

0
4261

EIBTM (www.eibtm.com) je godišnji događaj u kongresnoj industriji na globalnom nivou, koji se održava u Barseloni, u Španiji.

Ovaj događaj okuplja preko 14.200 profesionalaca iz branše radi trodnevnog fokusiranog pristupa dinamičnom poslovnom okruženju, profesionalnoj edukaciji i poslovnoj mreži.

Agencija Reed Travel Exhibitions organizuje 12 događaja širom sveta, uključujući Svetsku turističku berzu, Arapsku turističku berzu, EIBTM, AIBTM, CIBTM, GIBTM, AIME, Međunarodnu berzu golf turizma, Međunarodnu francusku turističku berzu – Top Resa, Međunarodnu berzu luksuznih putovanja (ILTM), La Cumbre i ILTM Azija.

EIBTM 2011 se održava od 29. novembra do 1. decembra 2011. godine u Barseloni. Povodom toga, razgovarali smo sa gospođom Erikom Keogan, menadžerom za Asocijacije i edukacije EIBTM-a.

1. Asocijacije su jedan od najvažnijih kupaca u kongresnoj industriji. Možete li nam reći nešto više o očekivanom broju organizatora kongresa raznih svetskih Asocijacija i njihovoj raznovrsnosti na predstojećem događaju EIBTM 2011?

Asocijacije kao kupci su ključni element hosted buyer programa (programa gostujućih grupa kupaca) i nastojimo da povećamo njihov broj kao gostujućih grupa kupaca ove godine, i isto tako očekujemo prisustvo značajnog broja viših predstavnika Asocijacija koji će prisustvovati programu Asocijacija kao posebne gostujuće grupe kupaca.

Dobijamo prijave za „hosted buyer-e“ (gostujuće kupce) iz čitavog sveta – svaka od njih biva ocenjena prema strogim kriterijumima koji obezbeđuju da samo kupci višeg nivoa sa odgovornošću  za budžet budu primljeni kao deo ovog ekskluzivnog programa. Proces registracije za kupce je sada otvoren putem interneta na adresi www.eibtm.com/hosted i želeli bismo da pozovemo svakoga ko je zainteresovan da se odmah prijavi.

2. Koja je glavna svrha Programa Asocijacija?

Program je osmišljen tako da pruža relevantne edukativne prilike za sve one koji su uključeni u napredno planiranje za Asocijacije i njihove događaje. Program Asocijacija i edukativni sadržaj su posebno dizajnirani tako da omoguće višim predstavnicima Asocijacija da iskoriste najveći deo svog vremena na EIBTM-u istovremeno se fokusirajući na strateške organizacione pogodnosti koje proističu iz tekućih događaja. Uz to, program nastoji da poveže Asocijacije istog ranga putem specijalnih događaja za mogućnošću ličnog povezivanja (networking-a) i posebnih sesija tokom programa.

3. Pitanje članstva je bilo glavna tema u prošlogodišnjem Programu Asocijacija. Na čemu će biti fokus ove godine?

Program Asocijacija se stalno razvija da bi zadovoljio potrebe veoma zaposlenog organizatora događaja pri Asocijacijama. Sada u svojoj 10-oj godini, sadržaj profesionalne edukacije će se dotaći ključnih problema sa kojima se susreću ovi organizatori osiguravajući maksimalni povraćaj investicija. Postoje ključni problemi koji su relevantni za udruženja poput porasta članstva i zadržavanja i menjanja kanala komunikacije – ti problemi će biti pokriveni ovim Programom ali će glavni fokus biti na opremanju polaznika veštinama i znanjem radi osmišljavanja delotvornijih i profitabilnijih događaja za njihova udruženja.

4.   Program edukacije je oduvek bio važan deo EIBTM sajma. Šta je ono što se najviše ističe u ovogodišnjem programu?

Dobili smo odlične povratne informacije o celokupnom sadržaju programa edukacije i svake godine revidiramo taj program  kako bismo bili sigurni da će ostati svež i relevantan za prisutne delegate. Razumevanje potreba kupaca u kongresnojindustriji svake godine čini sastavni deo našeg planiranja za taj sektor. Snažan fokus će biti na obezbeđivanju profesionalnih najboljih praksi uključujući i to kako dovesti do maksimuma svoj povraćaj sredstava iz povezivanja i analizirati strateško traženje izvora, a imaćemo i veliki broj sesija fokusiranih na istraživanja iz kongresne industrije – to će zaista pomoći organizatorima i dobavljačima da steknu stvarniji uvid u svet ove industrije.

5.   Biće i edukativnih sesija fokusiranih posebno na tehnologiju?

Da, biće ih. Ove godine, naše edukativne sesije o tehnologiji će pokrivati teme kao što je Tehnološki sat EIBTM-a – prikazivanje najskorijih izuma i inovacija unutar industrije. Druge sesije će razmatrati i korišćenje društvenih medija i delotvornost brojnih novih aplikacija. Takođe, ono što je novo za ovogodišnji EIBTM jeste tzv.  „zona iskustva budućih događaja“, koja će razmatrati kako će se voditi buduće konferencije i sastanci (kongresi) i kako će društvena tehnologija i servisi preoblikovati iskustva posetilaca na događajima.

SHARE
Prethodni tekstU svetu sve popularniji takozvani „dark turizam”
Sledeći tekstTUI inside kampanja
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.