Prof. dr Miloje Tomašević, direktor udruženja AMEC, smatra da savremena edukacija ne podrazumeva samo klasičan vid predavanja, već je ključ u maksimalnoj interakciji sa učesnicima.

Tako je deo planiranih aktivnosti ovog udruženja praćenje i primena domaćih i svetskih inovacija, izrada i objavljivanje stručnih radova, udžbenika i drugih publikacija, učešće na domaćim i stranim skupovima lekara, u nacionalnim i internacionalnim projektima iz oblasti medicine kao i edukacija studenata medicine i srodnih fakulteta.

Miloje Tomašević

Možete li nam reći sa kojim je ciljem osnovan AMEC?

AMEC (Akademski medicinski edukacioni centar) je osnovan maja 2013. Osnivači i članovi AMEC­-a su lekari, prevashodno kliničari, profesori medicinskih fakulteta i mlađi saradnici, koji za zajednički cilj imaju sprovođenje kontinuirane edukacije i usavršavanje lekara i drugog medicinskog osoblja u raznim oblastima medicine.

Skoro ste, po ugledu na svetske trendove, pokrenuli stručne Webinare. Kažite nam nešto više o tome.

AMEC vrši uslugu kompletne organizacije webinara (definisanje teme, obezbeđivanje moderatora i predavača, promocija na društvenim mrežama i putem emailova, snimanje sa tri HD kamere, montaža, emitovanje uživo). Koristimo studio za snimanje webinara, koji može da primi do četiri sagovornika, optičku internet mrežu za neometani streaming, svu potrebnu audio i video opremu za materijal najvišeg kvaliteta.

Koji je najveći skup koji organizujete?

Prolećna kardiološka radionica je najveći i najvažniji skup koji organizujemo, a broji oko 800 učesnika. Jednako su važne i Prolećna dijabetološka radionica, Radionice opšte prakse, Jesenja pulmološka radionica i brojne manje radionice koje organizujemo u toku godine.

Kakva je veza između organizacije događaja i razvoja različitih oblasti medicine?

Savremena edukacija ne podrazumeva samo klasična predavanja „ex cathedra″ već maksimalnu interakciju sa slušaocima. Samo dobro organizovana, podržana najsavremenijom tehničkom i elektronskom opremom, edukacija ima smisla.
Vrlo je teško u današnje vreme zaokupiti pažnju slušalaca-­lekara, pa je neophodna perfektna priprema edukatora i kontinuirano praćenje najnovijih stavova i preporuka Evropskih udruženja za pojedine oblasti medicine.

Koji su vaši dalji planovi?

Planiramo da ideje o interaktivnoj edukaciji uz prikaze bolesnika i kliničkih slučajeva širimo dalje u region. Gledanost naših vebinara iz meseca u mesec raste, sve je veća i van naše zemlje. Takođe, na radionicama imamo sve više učesnika iz regiona – cilj nam je da postanemo regionalni lideri u edukaciji lekara.

Po čemu, u poslovnom smislu, pamtite proteklih 10 godina?

Osnivanje i razvoj AMEC-a, širenje mreže, uključivanje sve većeg broja korisnika, sve kvalitetnija edukacija lekara različitih profila je najveći poslovni napredak poslednjih godina.

Kako je izgledao vaš poslovni put od tada do sada?

Bio je u potpunosti posvećen edukaciji edukatora i lekara praktičara. Sva iskustva koja smo godinama unazad skupljali na evropskim edukacionim događajima primenili smo kod
edukacije naših lekara i naišli smo na odobravanje i zadovoljstvo korisnika.

Na šta ste posebno ponosni u prethodnoj deceniji?

Pokazali smo da su mogući i potpuno drugačiji vidovi edukacije, zasnovani na praktičnim prikazima i interakciji sa slušaocima. Događaje koje organizujemo lekari upoređuju i izjednačavaju sa evropskim događajima slične namene. Direktna razmena iskustava, stavova, mišljenja, praktični treninzi „hands on″, prikazi bolesnika u cardiohub-u i interaktivne sesije postali su uobičajeni načini edukacije lekara na našim radionicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.