Adriatic Sea Forum 2015 – događaj posvećen pomorskom turizmu održaće se u Dubrovniku

0
4239
Adriatic SEE Forum 2015

Adriatic Sea Forum – cruise, ferry, sail & yacht je međunarodni putujući događaj posvećen pomorskom turizmu na Jadranu u sektorima kružnih putovanja, trajekta i nautike.

Drugo izdanje foruma biće održano 23. i 24. Aprila 2015. godine u Dubrovniku.

Adriatic Sea Forum je organizovan od strane  Risposte Turismo  (društva koje se bavi istraživanjem i savetovanjem u turističkoj makro-industriji), u saradnji sa Lučkom upravom Dubrovnik i gradom Dubrovnikom.

Sastanci, diskusije, poslovna umrežavanja i produbljivanja znanja u središtu su ovog dvodnevnog događaja čiji je domaćin ove godine grad Dubrovnik, biser Jadrana i UNESCO-ve svetske kulturne baštine.

Nakon uspešnog izdanja 2013. godine koje se održalo u Trstu sa više od 300 učesnika i 40 međunarodnih govornika, Adriatic Sea Forum želi i ove godine biti prilika za susrete, sticanje znanja i poslovna umrežavanja za sve operatere koji na Jadranu posluju u potpunosti, ili delimično – tour operatore, turističke agencije, brodovlasničke kompanije, pomorske agente, pomorske i avio luke, marine i lučice, nautičke čarter kompanije, javne uprave, lokalne organizacije za promovisanje turizma, i ostale.

Sam događaj želi Jadranu dodeliti glavnu ulogu među geografskim jakim turističkim područjima, a koju zaslužuje s obzirom na prisutnost više od 150 destinacija u 7 država (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora i Slovenija) koje se nalaze na Jadranu.

Glavne teme koje će se obraditi na tri glavna službena jezika (engleski, hrvatski i italijanski) uključuju važnost smatranja i promovisanja Jadrana kao jedinstvenog brenda, budućnost nautičkog sektora na Jadranu, stvaranje novih trajektnih veza, vodeću ulogu kružnih putovanja za razvoj teritorija i na kraju održivi ekonomski rast jadranskog područja.

Dubrovnik
Dubrovnik

Ovaj jedinstveni događaj koji okuplja na jednom mestu sve vrste pomorskog turizma na Jadranu omogućiće svim učesnicma prikupljanje informacija o evropskim programima koji se tiču navedenog područja.

Takođe, tokom novog izdanja Adriatic Sea Foruma biće objavljen novi istraživački izveštaj koji izrađuje Risposte Turismo i koje sadrži ažurne podatke o kružnim putovanjima, trajektima i nautici na Jadranu, a koji će biti premijerno predstavljeno svim učesnicima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.