11. FIAPAC Konferencija, Ljubljana

0
4338
FIAPAC konferencija

11. FIAPAC Konferencija, održana od 3.-4. oktobra 2014. u kongresnom centru Cankarjev dom u Ljubljani, okupila je oko 500 delegata iz celog sveta, najviše iz Evrope.

Ovo je jedini međunarodni sastanak za zdravstvene profesionalce koji rade u oblasti abortusa i kontracepcije. Kako su protivnici abortusa ometali ovakve skupove u prošlosti, Cankarjev dom je uveo mere predostrožnosti i protesti su zadržani daleko od mesta konferencije.

Zanimljiv program, planiran za sastanke FIAPAC 2014, bio je dobro prihvaćen od strane učesnika i konferencija je bila uspešna. Gospodin Breda Pečovnik, kongres i event menadžer kongresog centra Čankarjev dom istakao je: „Želim da naglasim da smo nepristrasno mesto za organizaciju događaja, gde je svako dobrodošao da izrazi svoje stavove.”

FIAPAC je organizacija profesionalaca koji rade u oblasti abortusa i kontracepcije. Tokom međunarodne konferencije „Abortion Matters” u Amsterdamu 1996. godine, potreba za federacijom profesionalaca u oblasti abortusa i kontracepcije postala je očigledna.

Iz tog razloga FIAPAC je osnovan 25.01.1997. sa ciljem obezbeđivanja platforme za sve praktične i etičke aspekte neželjene trudnoće i abortusa.

Više informacija možete naći na: www.fiapac.org

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.