SEE Business travel & meetings magazine > Članci > Aktuelne teme > Tim bilding igre „za probijanje leda”
Motivacija za učešće u aktivnostima

Tim bilding igre „za probijanje leda”

Pre tim bilding igara, trebalo bi započeti nekom od igara „za probijanje leda”. Ove igre su osmišljene tako da ruše barijere i da zbližavaju članove tima. Dobro osmišljena igra za probijanje leda opušta, motiviše, daje energiju i uspostavlja solidan timski odnos. Idealna igra za početak bi trebalo da uključuje zadatke koji od članova tima traže da slušaju jedni druge i da ulože zajedničke napore kako bi uspeli. Evo nekoliko inovativnih i promišljenih igara za probijanje leda.

Nisu svi odrasli zainteresovani za igranje tim bilding igara. Prilikom motivacije za učešće u aktivnostima ili igrama za tim bilding važno je učesnicima objasniti kako će im ta vežba pomoći.

Tim bilding igre za odrasle moraju da budu inovativne i orijentisane na rezultat. Dobro osmišljene aktivnosti dizajnirane tako da dodaju vrednosti će omogućiti odraslima bolje razumevanje, saradnju i međusobno poštovanje kako bi postigli cilj.

KOLIKO ME DOBRO POZNAJEŠ?

Svaki član dobija set ličnih pitanja, npr. šta voli, šta ne voli, koji su mu hobiji, itd., zapisuje svoj odgovor i pogađa odgovore za svakog člana. Zatim vođa tima čita svaki set odgovora. Ostali bi trebalo da budu u stanju da prepoznaju osobu na osnovu odgovora. Pobednik je naravno osoba koja pogodi ko je tajanstveni čovek ili žena. Ova igra omogućuje više razumevanja među članovima tima.

ČEGA SE PLAŠIŠ?

Svaki član dobija po parče hartije kako bi napisao ili nacrtao svoj strah na njemu. Zatim drugi učesnik naglas pročita strah i opiše kako izgleda živeti sa tim strahom. Ovo je divna aktivnost koja uči članove tima dobroti i razumevanju. Kada se svako lično upozna sa strahovima drugih, tim će imati više razumevanja, podrške i osećajne snage.

SUPERLATIVI

Od učesnika se zatraži da u tišini prouče sastav grupe i da odluče o tome koji superlativ prideva opisuje njih u odnosu na druge (najmlađi, najviši, najuštogljeniji, itd.).  Zatim izgovaraju svoje prideve, objašnjavaju ih i, ukoliko je moguće, ispituju njihovu tačnost.

GDE SI?

Učesnik izabere godinu ili mesec pre sastanka i zatim se svakoj osobi daje prilika da kaže šta je radila na taj datum (januar 2011, leto 2010, itd.).

UHVATI ME AKO MOŽEŠ!

Igrači bi trebalo da se podele u parove. Svi igrači se podele u dva reda (okrenuta ka unutra), stojeći rame uz rame, sa partnerima koji gledaju jedni u druge. Učesnicima bi trebalo dati oko 30 sekundi da gledaju u svoje partnere, pamteći sve detalje o toj osobi. Vođa zatim naređuje za oba reda da se okrenu na drugu stranu. Jedan ili oba reda imaju 15-20 sekundi da promene nešto u svom izgledu (tj. da premeste sat na drugu ruku, da otkopčaju dugme, da skinu kaiš, itd.). Promena mora da bude neupadljiva, ali vidljiva za partnera. Igrači se ponovo okreću jedni ka drugima i imaju 30 sekundi da otkriju fizičke promene koje su izvršene. Igrači imaju priliku da komuniciraju međusobno i zabavljaju se!

PAPAZJANIJA

Pre početka aktivnosti, vođa bi trebalo da iseče nekoliko slika u delove kao za slagalicu. Svaki član grupe zatim izvlači deo slagalice iz kese. Članovi grupe čuvaju svoj deo slagalice za sebe sve dok vođa ne kaže ,,KRENI!’’. U tom trenutku, članovi grupe pokušavaju da pronađu druge članove grupe sa delovima koji formiraju odgovarajuće slike. Grupa koja to uradi prva, pobeđuje.

M.Š.

Upisano: 7. 03. 2012. | Kategorija: Aktuelne teme | Ostavite komentar |
Share

Ostavite komentar

Slika stopke
*

Ostali upisi u kategoriji Aktuelne teme:

Trening za moderatore od sada i u regionu jugoistočne Evrope

Trening za moderatore od sada i u regionu jugoistočne Evrope

četvrtak, 11. 09. 2014. - 12:58h

Trening sa fokusom na veštine komunikacije i vođenje sastanaka namenjen menadžerima, moderatorima, govornicima, visoko je ocenjen od strane učesnika u Holandiji.
Iz tog razloga, poznati profesionalci u ovoj oblasti, Kim Coppes i Jan-Jaap In der Maur, odlučili su da prenesu svoja znanja i na ostatak evropskog tržišta.
G-din In der Maur ističe da nije uvek neophodno zaposliti profesionalnog moderatora, [...]


MODERATOR: KO JE ON(A) I KOJA JE NJEGOVA ULOGA?

MODERATOR: KO JE ON(A) I KOJA JE NJEGOVA ULOGA?

četvrtak, 28. 08. 2014. - 16:22h

Moderator je osoba koja „na sceni” preuzima potpunu kontrolu i odgovornost. On ili ona pretače planove sa papira u stvaran, upečatljiv događaj.
Savršeni moderator može biti profesionalac, ekspert u tom polju, a ponekad, to može biti i slavna ličnost. Ali zašto to ne biste bili vi?
U svakodnevnom poslu, vi se verovatno već i bavite moderacijom, a [...]


FORMULA 1 – SA DRUGAČIJE TAČKE GLEDIŠTA

FORMULA 1 – SA DRUGAČIJE TAČKE GLEDIŠTA

petak, 4. 07. 2014. - 16:34h

Sezona Formule 1 sastoji se iz serije trka, odnosno Gran Prija, koje se održavaju u celom svetu na namenski sagrađenim trkačim stazama i javnim putevima.
Svi koji na bilo koji način učestvuju u trkama, od vozača, konstruktorskih timova, zvaničnika trka, organizatora, do samih trkačkih staza moraju posedovati važeću Super licencu, najvišu licencu za trke koju izdaje [...]


Vidi sve upise za kategoriju Aktuelne teme »