Motivacija za učešće u aktivnostima

Tim bilding igre „za probijanje leda”

Pre tim bilding igara, trebalo bi započeti nekom od igara „za probijanje leda”. Ove igre su osmišljene tako da ruše barijere i da zbližavaju članove tima. Dobro osmišljena igra za probijanje leda opušta, motiviše, daje energiju i uspostavlja solidan timski odnos. Idealna igra za početak bi trebalo da uključuje zadatke koji od članova tima traže da slušaju jedni druge i da ulože zajedničke napore kako bi uspeli. Evo nekoliko inovativnih i promišljenih igara za probijanje leda.

Nisu svi odrasli zainteresovani za igranje tim bilding igara. Prilikom motivacije za učešće u aktivnostima ili igrama za tim bilding važno je učesnicima objasniti kako će im ta vežba pomoći.

Tim bilding igre za odrasle moraju da budu inovativne i orijentisane na rezultat. Dobro osmišljene aktivnosti dizajnirane tako da dodaju vrednosti će omogućiti odraslima bolje razumevanje, saradnju i međusobno poštovanje kako bi postigli cilj.

KOLIKO ME DOBRO POZNAJEŠ?

Svaki član dobija set ličnih pitanja, npr. šta voli, šta ne voli, koji su mu hobiji, itd., zapisuje svoj odgovor i pogađa odgovore za svakog člana. Zatim vođa tima čita svaki set odgovora. Ostali bi trebalo da budu u stanju da prepoznaju osobu na osnovu odgovora. Pobednik je naravno osoba koja pogodi ko je tajanstveni čovek ili žena. Ova igra omogućuje više razumevanja među članovima tima.

ČEGA SE PLAŠIŠ?

Svaki član dobija po parče hartije kako bi napisao ili nacrtao svoj strah na njemu. Zatim drugi učesnik naglas pročita strah i opiše kako izgleda živeti sa tim strahom. Ovo je divna aktivnost koja uči članove tima dobroti i razumevanju. Kada se svako lično upozna sa strahovima drugih, tim će imati više razumevanja, podrške i osećajne snage.

SUPERLATIVI

Od učesnika se zatraži da u tišini prouče sastav grupe i da odluče o tome koji superlativ prideva opisuje njih u odnosu na druge (najmlađi, najviši, najuštogljeniji, itd.).  Zatim izgovaraju svoje prideve, objašnjavaju ih i, ukoliko je moguće, ispituju njihovu tačnost.

GDE SI?

Učesnik izabere godinu ili mesec pre sastanka i zatim se svakoj osobi daje prilika da kaže šta je radila na taj datum (januar 2011, leto 2010, itd.).

UHVATI ME AKO MOŽEŠ!

Igrači bi trebalo da se podele u parove. Svi igrači se podele u dva reda (okrenuta ka unutra), stojeći rame uz rame, sa partnerima koji gledaju jedni u druge. Učesnicima bi trebalo dati oko 30 sekundi da gledaju u svoje partnere, pamteći sve detalje o toj osobi. Vođa zatim naređuje za oba reda da se okrenu na drugu stranu. Jedan ili oba reda imaju 15-20 sekundi da promene nešto u svom izgledu (tj. da premeste sat na drugu ruku, da otkopčaju dugme, da skinu kaiš, itd.). Promena mora da bude neupadljiva, ali vidljiva za partnera. Igrači se ponovo okreću jedni ka drugima i imaju 30 sekundi da otkriju fizičke promene koje su izvršene. Igrači imaju priliku da komuniciraju međusobno i zabavljaju se!

PAPAZJANIJA

Pre početka aktivnosti, vođa bi trebalo da iseče nekoliko slika u delove kao za slagalicu. Svaki član grupe zatim izvlači deo slagalice iz kese. Članovi grupe čuvaju svoj deo slagalice za sebe sve dok vođa ne kaže ,,KRENI!’’. U tom trenutku, članovi grupe pokušavaju da pronađu druge članove grupe sa delovima koji formiraju odgovarajuće slike. Grupa koja to uradi prva, pobeđuje.

M.Š.

Upisano: 7. 03. 2012. | Kategorija: Aktuelne teme | Ostavite komentar |
Share

Ostavite komentar

Slika stopke
*

Ostali upisi u kategoriji Aktuelne teme:

ŠTA ORGANIZATORI TRAŽE PRI IZBORU PROSTORA?

ŠTA ORGANIZATORI TRAŽE PRI IZBORU PROSTORA?

ponedeljak, 17. 03. 2014. - 13:52h

Autor: Rob Dejvidson
Kako organizatori biraju mesta za održavanje svojih događaja?
Pre nego što damo odgovor na postavljeno pitanje, vredi podsetiti se nekih karakteristika tržišta korporativnih događaja i zašto korporativne organizacije investiraju svoj novac u održavanje skupova.
Korporativni događaji se mogu definisati kao skupovi zaposlenih ili ostalih akcionara poslovnih organizacija. Prisustvo zaposlenih je obično obavezno, a putne troškove, [...]


TAJNE I MISTERIJE VELIKIH TRAGEDIJA PRIVLAČE TURISTE

TAJNE I MISTERIJE VELIKIH TRAGEDIJA PRIVLAČE TURISTE

ponedeljak, 10. 03. 2014. - 16:35h

Odluka da otputujete na mesto smrti, terora i ljudskog stradanja nije neuobičajena stvar, i što je žalosno, takva mesta i postoje, širom sveta. Iako mesto nuklearne katastrofe, dom serijskog ubice, prostorija za izvršenje smrtne kazne nekadašnjeg državnog zatvora ili mesto gde je na stotine ljudi brutalno lišeno života ne zvuči kao dobra lokacija za godišnji [...]


SOČI 2014 – ZIMSKE OLIMPIJSKE I PARAOLIMPIJSKE IGRE

SOČI 2014 – ZIMSKE OLIMPIJSKE I PARAOLIMPIJSKE IGRE

četvrtak, 6. 02. 2014. - 16:19h

Organizacioni komitet Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Sočiju 2014 formiran je 2. oktobra 2007. god., ubrzo posle završetka tendera. Osnovao ga je Olimpijski komitet Rusije, Ministarstvo sporta, turizma i omladine, kao i uprava grada Sočija. Predsednik i Glavni izvršni direktor Organizacionog komiteta igara 2014 u Sočiju je Dimitrij Černjišenko.

Ljudi, deo igara u Sočiju 2014

Do [...]


Vidi sve upise za kategoriju Aktuelne teme »