Konferencije i seminari koji traju više dana ponekad učesnicima mogu da budu jako naporni. Nakon višesatnog sedenja, praćenja predavanja ili učestvovanja u diskusijama, učesnicima događaja potreban je i deo dana kada mogu da se osveže, relaksiraju i naprave malu pauzu.

Organizatori događaja sve više posvećuju pažnju „zdravim“ aktivnostima za učesnike događaja.

Zdrava hrana na događajima

Ljudi sve više obraćaju pažnju na to šta jedu i često menjaju svoje navike u ishrani, kako bi bili zdraviji.
Stoga, i organizatori događaja posvećuju pažnju na kreiranje posebnih menija za potrebe keteringa nekog događaja. Istraživanja pokazuju da učesnici, u sprovedenim anketama nakon događaja, zapravo najviše komentarišu hranu.

Preporučljivo je da, ukoliko postoje mogućnosti, organizatori učesnicima pored regularnih menija ponude i izbor hrane od ekoloških namirnica, bez glutena i slično. Na ovaj način, organizatori događaja pokazuju da prate trendove kao i da podižu svest o zdravoj ishrani i zdravom životu.
Zdrava hrana doprinosi povećanju produktivnosti i pozitivnosti. Organizatorima događaja se preporučuje, ukoliko agenda dozvoljava, da zdravu hranu služe sredinom jutra ili sredinom popodneva.

zdrava hrana
zdrava hrana

Učesnicima treba ranije dostaviti raspored sa obrocima, kako bi mogli da planiraju svoju ishranu tokom dana.

Preporučljivo je služenje što raznovrsnije hrane i to u malim porcijama.
Voće i osveženje bi trebalo da uvek budu na raspolaganju delegatima. Pored ponude hrane koja se nalazi u redovnom meniju nekog događaja, poželjno je uključiti i vegeterijanska jela kako bi se zadovoljile potrebe učesnika sa ovim režimom ishrane.

Fitnes aktivnosti

Fitnes i wellness aktivnosti su kako bitan segment života svakog čoveka, tako su i bitan deo agende svakog događaja.

Smatra se da organizatori događaja koji traju više dana, učesnicima moraju da obezbede ovaj vid aktivnosti.
Takođe, fitnes i wellness aktivnosti utiču na pozitivne utiske i lepa sećanja učesnika na neki događaj.

Poslednjih godina, joga je čest izbor organizatora kao predložena dodatna aktivnost. Obično se u agendi događaja, joga nalazi pre predavanja rano ujutru ili eventualo u pauzama između predavanja.

[pull_quote_center]„Be Well at IMEX“ inicijativa je napravljena da pomogne organizatorima događaja da ostanu zdravi i sveži tokom trajanja događaja.
Takođe, dostupna je i soba za meditaciju koja nudi sadržaje kao što su joga, opuštanje i vođena meditacija, koje pomažu učesnicima da povrate energiju između sastanaka.[/pull_quote_center]

Takođe, neretko se organizuju rute trčanja ili šetnje, u zavisnosti od lokacije na kojoj se događaj odvija.
Organizatori se često opredeljuju da višednevne događaje organizuju u hotelima koji raspolažu sa wellness sadržajima, kako bi učesnici mogli da se relaksiraju u pauzama ili nakon predavanja.

joga
joga

Ovogodišnji sajam kongresne industrije IMEX koji se održava u Frankfurtu je dobar primer uvođenja zdravlja i well-being aktivnosti u sam događaj, a ove godine sadržaće i „Health and Wellbeing track“ segment.

Ovaj program će se sastojati iz raznih celina kao što su „mindfulness“ na događajima, važnosti dobrog držanja i stava dok sedimo, kao i kako da budemo zdravi dok smo na putu.

Iznenadna zumba

Jedan od trenutno glavnih trendova po pitanju aktivnosti dizajniranih da podstaknu zdravlje i well-being učesnika na događajima je iznenadna desetominutna zumba.
Naime, smatra se da u toku predavanja iznenadni čas desetominutne zumbe dobro utiče na vraćanje pažnje učesnicima, a kako je zumba miks muzike, plesa i pokreta, učesnici uživaju u ovom vidu kratke rekreacije.

Trčanje
Trčanje

Organizatori događaja bi trebalo da obezbede neke od današnjih raznovrsnih aktivnosti i ideja za well-being učesnicima događaja. Svakako, ove aktivnosti se najpre usklađuju u odnosu na mesto događaja, agendu, broj i strukturu učesnika kao i na budžete.

Zdravlje i fizička aktivnost dobijaju sve veći značaj i sve više pažnje se posvećuje ovom segmentu života.

Na organizatorima je da prate nove trendove i da na događajima koje organizuju učesnicima pruže mogućnosti i izbor fizičkih i opuštajućih aktivnosti, zdrave hrane, kao i da posvete neku sesiju i predavanje o zdravlju i praktičnim savetima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.