Vanvremenski eventi u fantastičnoj prirodi otoka Brijuni

0
1224
Island Brijuni
Island Brijuni

Brijunsko otočje izuzetan je spoj prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesne baštine. Blaga klima i pogodni zemljopisni uvjeti, duboko u kopno uvučeni zaljevi te dobro branjeni visinski položaji, osigurali su kontinuitet djelovanja čovjeka na otoku od prapovijesti do najnovijeg doba.

Na relativno malom otočju, površine nešto veće od 7 km2, evidentirano je stotinjak lokaliteta i objekata arheoloških i kulturno-povijesnih vrijednosti koji obuhvaćaju razdoblje
od prvog neolitskog naselja poluzemunica u zaljevu Soline do stvaranja mondenog ljetovališta i lječilišta početkom proteklog stoljeća te predsjedničke rezidencije koju su tijekom 25 godina (1954-1979) pohodili državnici čak trećine zemalja diljem svijeta.

Doživjeti Brijune znači koračati kroz povjest, upoznati razne kulture i civilizacije koje su ostavile svoj neizbrisivi trag i time otočje obogatile magičnom tajanstvenošću.

Zalasci sunca nad Kastrumom, vožnja biciklom pitomom divljinom, igranje golfa na obali mora pod stoljetnim borovima, livade pune jelenske divljači u smiraj dana ne mogu se opisati rječima.

Nacionalni park Brijuni
Nacionalni park Brijuni

Otkrivajući dio po dio te skrivene i vjekovima čuvane ljepote iz dana u dan sve se više počinje osjećati ta neodoljiva privlačnost koja tjera na ponovno vraćanje i prepuštanje
brijunskoj čaroliji.

Brijuni su idealna turistička odmorišna destinacija, još idealniji izbor za kongrese, poslovne sastanke i nagradna, incentive putovanja.

Ljeti pružaju užitak opuštanja za cijelu obitelj u kristalno čistom moru, a u proljeće i jesen u brojnim programima aktivnog odmora.

Turisti na Brijune dolaze iz mnogo razloga: većina ih bježi u brijunski mir od dnevnih obaveza i stresa, neke zanima golf, a neke jedinstveni safari-park.

Nađe se još uvijek i onih koji ovo otočje smatraju Titovim pa ovamo dolaze ne bi li osjetili dašak prošlih vremena.

Nacionalni park Brijuni - Hotel Reptar
Nacionalni park Brijuni – Hotel Reptar

Dok su ih nekad obilazili prinčevi, nadvojvode, baruni, industrijalci, književnici, glumci, političari i prijestolonasljednici, današnji svjetski jet set ponovno upisuje Brijune na listu poželjnih destinacija pa godišnje u lučicu Velikog Brijuna uplovi nekoliko stotina luksuznih jahti.

Brijuni danas nude smještaj u hotelima Istra – Neptun i Karmen te u nekoliko vila doživljaj boravka na ovim otocima djevičanske ljepote je nezaboravan.

Usluga osoblja zaposlenog u nacionalnom parku svakako je vrhunska, što s prirodnim ljepotama i bogatom poviješću ovih otoka zaista čini pravi razlog za dolazak.

Na Brijunima je malo što nemoguće, a to je najvažnija preporuka za organizatore stručnih okupljanja, poslovnih sastanaka i kongresa.
Kvaliteta usluge i prekrasne brijunske lokacije omogućuju maštovite evente u prirodi, bez obzira na doba godine.

Time se, svakako, obogaćuje cjelokupan doživljaj boravka poslovnih ljudi na Brijunima, a stručni skup dobiva svoju opuštajuću dimenziju.

I pustolovni programi sve popularnijeg team buidlinga fantastično se uklapaju u brijunsku ponudu, bilo da se radi o potrazi za blagom u prekrasnom prirodnom i povijesnom ambijentu ili o orijentacijskoj utrci s kotama tijekom koje se također upoznaje bogata povijest Brijuna.

Brijuni su idealno mjesto za odmor i kreativan rad pa nemojte propustiti priliku i priuštite si magičan doživljaj koji pružaju Brijuni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here