Vanvremenski eventi u fantastičnoj prirodi otoka Brijuni

0
4982
Island Brijuni
Island Brijuni

Brijunsko otočje izuzetan je spoj prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesne baštine. Blaga klima i pogodni zemljopisni uvjeti, duboko u kopno uvučeni zaljevi te dobro branjeni visinski položaji, osigurali su kontinuitet djelovanja čovjeka na otoku od prapovijesti do najnovijeg doba.

Na relativno malom otočju, površine nešto veće od 7 km2, evidentirano je stotinjak lokaliteta i objekata arheoloških i kulturno-povijesnih vrijednosti koji obuhvaćaju razdoblje
od prvog neolitskog naselja poluzemunica u zaljevu Soline do stvaranja mondenog ljetovališta i lječilišta početkom proteklog stoljeća te predsjedničke rezidencije koju su tijekom 25 godina (1954-1979) pohodili državnici čak trećine zemalja diljem svijeta.

Doživjeti Brijune znači koračati kroz povjest, upoznati razne kulture i civilizacije koje su ostavile svoj neizbrisivi trag i time otočje obogatile magičnom tajanstvenošću.

Zalasci sunca nad Kastrumom, vožnja biciklom pitomom divljinom, igranje golfa na obali mora pod stoljetnim borovima, livade pune jelenske divljači u smiraj dana ne mogu se opisati rječima.

Nacionalni park Brijuni
Nacionalni park Brijuni

Otkrivajući dio po dio te skrivene i vjekovima čuvane ljepote iz dana u dan sve se više počinje osjećati ta neodoljiva privlačnost koja tjera na ponovno vraćanje i prepuštanje
brijunskoj čaroliji.

Brijuni su idealna turistička odmorišna destinacija, još idealniji izbor za kongrese, poslovne sastanke i nagradna, incentive putovanja.

Ljeti pružaju užitak opuštanja za cijelu obitelj u kristalno čistom moru, a u proljeće i jesen u brojnim programima aktivnog odmora.

Turisti na Brijune dolaze iz mnogo razloga: većina ih bježi u brijunski mir od dnevnih obaveza i stresa, neke zanima golf, a neke jedinstveni safari-park.

Nađe se još uvijek i onih koji ovo otočje smatraju Titovim pa ovamo dolaze ne bi li osjetili dašak prošlih vremena.

Nacionalni park Brijuni - Hotel Reptar
Nacionalni park Brijuni – Hotel Reptar

Dok su ih nekad obilazili prinčevi, nadvojvode, baruni, industrijalci, književnici, glumci, političari i prijestolonasljednici, današnji svjetski jet set ponovno upisuje Brijune na listu poželjnih destinacija pa godišnje u lučicu Velikog Brijuna uplovi nekoliko stotina luksuznih jahti.

Brijuni danas nude smještaj u hotelima Istra – Neptun i Karmen te u nekoliko vila doživljaj boravka na ovim otocima djevičanske ljepote je nezaboravan.

Usluga osoblja zaposlenog u nacionalnom parku svakako je vrhunska, što s prirodnim ljepotama i bogatom poviješću ovih otoka zaista čini pravi razlog za dolazak.

Na Brijunima je malo što nemoguće, a to je najvažnija preporuka za organizatore stručnih okupljanja, poslovnih sastanaka i kongresa.
Kvaliteta usluge i prekrasne brijunske lokacije omogućuju maštovite evente u prirodi, bez obzira na doba godine.

Time se, svakako, obogaćuje cjelokupan doživljaj boravka poslovnih ljudi na Brijunima, a stručni skup dobiva svoju opuštajuću dimenziju.

I pustolovni programi sve popularnijeg team buidlinga fantastično se uklapaju u brijunsku ponudu, bilo da se radi o potrazi za blagom u prekrasnom prirodnom i povijesnom ambijentu ili o orijentacijskoj utrci s kotama tijekom koje se također upoznaje bogata povijest Brijuna.

Brijuni su idealno mjesto za odmor i kreativan rad pa nemojte propustiti priliku i priuštite si magičan doživljaj koji pružaju Brijuni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.