UTICAJ MOBILNE TEHNOLOGIJE NA POSLOVANJE KOMPANIJA

Mobilna revolucija

0
6013
Mobilne tehnologije 01

Mobilne tehnologijeMobilne tehnologije u turizmu

Postoje mnoge aplikacije namenjene putnicima u oblasti turizma. Na primer, postoje aplikacije uz pomoć kojih turisti mogu da rezervišu avionske karte takoreći „usput“, zatim one koje ih bliže informišu o određenom restoranu ili one koje obezbeđuju sve neophodne informacije o gradu. Ove aplikacije su ili besplatne ili stavljene na raspolaganje korisniku za simboličnu cenu. Mnogim putnicima je daleko zgodnije, brže i lakše da organizuju svoj odmor koristeći ovakve aplikacije. Vebsajt TripAdvisor kreirao je aplikacije koje omogućavaju korisnicima smart telefona da dođu do korisnih informacija o restoranima, hotelima i turističkim atrakcijama.

Putnici koriste tehnologije smart telefona kako bi na društvenim mrežama postavljali  slike, objavljivali novosti, pravili i preuzimali video snimke i ažurirali svoje omiljene veb stranice tokom svojih putovanja. Ranije je bilo uobičajeno videti turistu sa mapom u ruci dok danas oni koriste GPS i aplikacije za turističko razgledanje gradova. Uopšteno govoreći, svako može imati  velike koristi od mobilne tehnologije koja se svakim danom sve više razvija.

INNCOM i Intelity udružili su snage u želji da putnicima pruže vrhunsko iskustvo kada su hoteli u pitanju. Dodavanjem INNCOM-ovih Integrisanih automatizovanih sistema za sobe (IRAS) na Intelity ICE (Interaktivni doživljaj klijenta) funkciju na iPad-ovima, omogućili su gostima da kontrolišu temperaturu, osvetljenje, zavese i budilnik u sobi direktno sa svojih iPad tablet kompjutera – čak i kada nisu u sobi.

www.inncom.com

Uticaj mobilne tehnologije na hotelijerstvoMobilne tehnologije 2

Uticaj mobilne tehnologije na hotele je višestruk. Ključni sektori koji zahtevaju restruktuiranje u smislu mobilne tehnologije jesu prodaja i marketing, operativa, usluge ka gostima i menadžment za programe lojalnosti. Glavni cilj mobilne strategije jeste da stvori svest o osnovnim vrednostima. Ne sme se izgubiti iz vida da su potrebe gosta na prvom mestu. Potpomognuti mobilnom tehnologijom, klijenti traže lokalne i momentalno dostupne informacije. Razmena informacija sa prijateljima preko društvenih mreža postala je važnija nego ikad. Svojim mobilnim telefonima gosti mogu da razmenjuju informacije, međusobno komuniciraju i budu u stalnom kontaktu. Najjednostavnije rečeno, mogu da podele svoje utiske sa drugima.

Obzirom da se danas najveći broj hotelskih rezervacija izvrši 24 sata pre dolaska, veoma je važno da ovakvim gostima, specijalne ponude i promocije brendova sve vreme budu na raspolaganju.

Komunikacija na blizinu (Near field communication – NFC) pruža mogućnost da se smart telefonima otključavaju vrata u hotelu i vrše sva plaćanja. Ova nova tehnologija je na pomolu i očekuje se da će povećati potražnju u toku naredne 2 – 3 godine.

www.nearfieldcommunication.org

Mobilne tehnologije 01Mobilni telefoni i umrežavanje na konferencijama

Mobilne aplikacije postale su sastavni deo organizovanja velikih događaja, a prisutne su i tokom celokupnog trajanja događaja. Svi smo svesni činjenice da je umrežavanje na konferencijama veoma bitno. Umrežavanje se znatno izmenilo pod uticajem razvoja mobilne tehnologije. Umesto štampanih materijala možete imati mobilnu aplikaciju koja vam stavlja na raspolaganje sve neophodne informacije o promenama rasporeda, obaveštenjima itd.

Jedna od ovakvih aplikacija je i QuickMobile koja omogućava organizatorima i učesnicima da stiču znanja, međusobno se povezuju i da se zabave na skupovima. Ova aplikacija učesnicima dozvoljava da „ćaskaju“ sa drugim učesnicima seminara, da postavljaju pitanja govorniku ili da započnu diskusiju. Za više informacija pogledajte www.quickmobile.com.

27% e-mailova otvara se sa mobilnih telefona.

M.J.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.