Univerzijada 2009 u Beogradu

0
3784

Univerzijada logo25. letnja Univerzijada održana je u Beogradu između 1. i 12. jula 2009. godine. To je bio najveći sportski događaj godine, koji je organizovan u Srbiji. Oko 9000 sportista-studenata iz 140 zemalja sveta takmičilo se u 15 sportova i 208 disciplina. Srbija je ugostila sportiste koji su se takmičili u atletici, džudou, fudbalu, košarci, mačevanju, odbojci, plivanju, ritmičkoj gimnastici, ronjenju, umetničkoj gimnastici, stonom tenisu, streličarstvu, tenisu, tekvondou i vaterpolu.

Sportski događaj ovih razmera zahteva velike pripreme, uključujući gradnju i rekonstrukciju sportskih objekata. Na Novom Beogradu sagrađen je pravi mali grad – Univerzitetsko selo – gde su boravili sportisti za vreme trajanja Univerzijade. Takmičenje se održavalo na preko 60 lokacija i svaka od njih je morala da ispuni FISU standarde.

Više od 10 000 novih promotera Srbije napustili su Univerzijadu kao ambasadori dobre volje, koji će preneti ostatku sveta utiske o Srbiji i Beogradu i koji će tako postići više nego i najveća promotivna kampanja.

www.ub2009.org

SHARE
Prethodni tekstNovi Wellness centar hotela Maestral
Sledeći tekstRUŽICA VINODOLA – Novi Vinodolski, Hrvatska
Avatar
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit. Vestibulum ac vehicula leo. Donec urna lacus gravida ac vulputate sagittis tristique vitae lectus. Nullam rhoncus tortor at dignissim vehicula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.