Studenti Ekonomskog fakulteta pobednici ASIC međunarodnog takmičenja

0
1224

Tim studenata, smera Turizam i hotelijerstvo Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedio je na međunarodnom studentskom takmičenju ASIC – Adria Student Innovation Contest.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je „Novi hotelski koncept”.

Nakon dva eliminatorna kruga takmičenja, pobedu su odneli na finalnoj večeri održanoj u Zagrebu 10. februara, predstavljajući svoj investicioni projekat i biznis plan za koncept „Belgrade Backstage Hotel”.

Tim Ekonomskog fakulteta čine studentkinje četvrte godine – Aleksandra Albijanić, Katarina Vučak, Tamara Pavićević, Jovana Petrovski, Ivana Hodžić i Ivana Čekrdžić.

Studenti ekonomskog fakulteta Takmičenje je okupilo 31 studentski tim iz regiona i ukupno 134 studenata sa preko 20 fakulteta na kojima se izučava turizam i hotelijerstvo.

Na finalnoj prezentaciji u konkurenciji 5 timova, studenti Ekonomskog fakulteta ubedljivo su osvojili prvo mesto i odneli prvu nagradu – putovanje u Amsterdam.

U pobedničkom projektu osvojili su najviše bodova po osnovu inovacije hotelskih proizvoda, razvoja teme, kreiranja marketing plana i finansijske analize uspešnosti poslovanja hotela.

Studentsko takmičenje ASIC održano je u okviru „Adria Hotel Forum”, međunarodne stručne konferencije na temu investicija u hotelskoj industriji. Forum ima za cilj podsticanje diskusija unutar turističkog sektora, umrežavanje informacija i podsticanje kvalitetnijeg razvoja hotelske industrije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.