Studenti Ekonomskog fakulteta pobednici ASIC međunarodnog takmičenja

0
2615

Tim studenata, smera Turizam i hotelijerstvo Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedio je na međunarodnom studentskom takmičenju ASIC – Adria Student Innovation Contest.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je „Novi hotelski koncept”.

Nakon dva eliminatorna kruga takmičenja, pobedu su odneli na finalnoj večeri održanoj u Zagrebu 10. februara, predstavljajući svoj investicioni projekat i biznis plan za koncept „Belgrade Backstage Hotel”.

Tim Ekonomskog fakulteta čine studentkinje četvrte godine – Aleksandra Albijanić, Katarina Vučak, Tamara Pavićević, Jovana Petrovski, Ivana Hodžić i Ivana Čekrdžić.

Studenti ekonomskog fakulteta Takmičenje je okupilo 31 studentski tim iz regiona i ukupno 134 studenata sa preko 20 fakulteta na kojima se izučava turizam i hotelijerstvo.

Na finalnoj prezentaciji u konkurenciji 5 timova, studenti Ekonomskog fakulteta ubedljivo su osvojili prvo mesto i odneli prvu nagradu – putovanje u Amsterdam.

U pobedničkom projektu osvojili su najviše bodova po osnovu inovacije hotelskih proizvoda, razvoja teme, kreiranja marketing plana i finansijske analize uspešnosti poslovanja hotela.

Studentsko takmičenje ASIC održano je u okviru „Adria Hotel Forum”, međunarodne stručne konferencije na temu investicija u hotelskoj industriji. Forum ima za cilj podsticanje diskusija unutar turističkog sektora, umrežavanje informacija i podsticanje kvalitetnijeg razvoja hotelske industrije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.