STRAWBERRY DRVO – JAVNI SOLARNI PUNJAČ MOBILNIH TELEFONA

0
5320

Otkrivanje strawberry drveta na ZvezdariKako živimo u digitalno povezanom svetu svestrane i neprestane komunikacije, broj mobilnih telefona i ostalih multimedijalnih prenosivih uređaja svakim danom raste. Svi ti uređaji zahtevaju energiju za rad, a prazna baterija je neprijatna i česta pojava.

Javni Solarni Punjač mobilnih telefona za upotrebu na prometnim javnim mestima (ulice, parkovi, trgovi) ima za cilj da korišćenjem energije dobijene od Sunca građanima ponudi besplatno dopunjavanje baterije mobilnih telefona onda kada im je to najpotrebnije: kada su van kuća a baterija im se ispraznila.

Tim Strawberry energy je u potpunosti samostalno osmislio, projektovao, razvio i praktično realizovao javni solarni punjač, i potom ga Strawberry energy teaminstalirao u Obrenovcu, a zatim i u Beogradu i Novom Sadu.

„Naša ideja na jednistven način, koršćenjem obnovljivih izvora energije, Strawberry Drvo nudi neposrednu i konkretnu pomoć ljudima. „Oživljava“ njihov mobilni telefon baš onda kada im je to važno, jer im se baterija ispraznila a trenutno nemaju drugu mogućnost da je dopune. Time ih najefikasnije moguće upoznaje sa prednostima čistih izvora energije, njihovim pogodnostima i otklanja zabludu da je njihovo korišćenje i dalje suviše apstraktno za prosečnog čoveka i da on ne može imati neku direktnu korist od njih.“ – ističe Bojana Borković, član tima Strawberry Energy. www.senergy.rs

S.G.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.