Na ovogodišnjem ibtm world sajmu koji će se održati od 17. do 19. novembra u Barseloni, sedam novih globalnih tema će naglasiti Knowledge Programme: Konekcije su sve, Osmišljavanje sastanaka u praksi, Alati za produktivnost planera, Angažovanje u industriji, Inspiracija „spolja“, zatim Inovativni događaji i Vodeća svetla za vodeće događaje

Za ovo izdanje SEEbtm magazina imali smo čast da razgovaramo sa g-dinom Grejmom Barnetom, višim direktorom ibtm world, o glavnim ciljevima, ključnim predavačima, edukativnom programu kao i o ostalim novostima za ovogodišnji sajam.

1. Koji su glavni ciljevi ovogodišnjeg ibtm world događaja?

Glavni cilj nam je da ponudimo i kupcima i dobavljačima platformu za razvoj njihovog poslovanja u sferi kongresne industrije, kao i optimizaciju njihovog neto profita.

Adekvatno profilisanje je ključno za proces usklađivanja i za planere i za dobavljače, a mi neprestano težimo ka tome da izlagači ispune profile specifičnim i značajnim informacijama, koje su planerima neophodne kako bi identifikovali sa kime tačno žele da se sastanu. Istovremeno se trudimo da obezbedimo prave kupce – zapravo, radi se o relevantnosti za obe zainteresovane strane.

Naš jedinstveni program gostujućih kupaca ugosti oko 4.000 kupaca višeg nivoa sa dokazanim budžetima i međunarodnim poslovanjima, omogućavajući izlagačima dobijanje i osiguravanje budućih poslovanja.

Naš deo posla je da stalno unapređujemo programe za planere iz korporacija, asocijacija i agencija, kako bismo dostizali odgovarajuće cifre, i što je još važnije, odgovarajući kvalitet.

ibtm world pruža veliki broj događaja za umrežavanje, kao i inovativne i dinamične edukativne sesije, iz čega se jasno vidi da su nam glavni fokusi i učenje i umrežavanje.

Ove godine, ibtm world uvodi sedam novih globalnih tema kojima se naglašava Knowledge Programme za 2015. godinu, i to sa novoosmišljenog ACS Knowledge Village, koji se sastoji od četiri amfiteatra koja će biti locirana na samom  izložbenom nivou.

Najvažniji događaji za umrežavanje obuhvataju: zvaničan prijem dobrodošlice ibtm world-a, Welcome Reception, u utorak, 17. novembra, kao i popularni Networking Hour u sredu, 18. novembra, koji za cilj ima omogućavanje svim izlagačima da sami organizuju prijeme i društvene aktivnosti na svojim.

Networking hour se dešava pre Club Night-a, koji će se i ove godine održati u klubu Opium Mar – i smatra se godišnjim industrijskim društvenim događajem (www.opiummar.com). Za više informacija, kao i za sve najnovije informacije, posetite stranicu www.ibtmworld.com

2. Koje su glavne karakteristike Knowledge Programme 2015? Recite nam i nešto o samom Knowledge Village-u.

Ove godine nudimo svež pristup Knowledge Programme, uvodeći nove sadržaje sazdane oko 7 globalnih tema: Konekcije su sve, Osmišljavanje sastanaka u praksi, Alati za produktivnost planera, Angažovanje u industriji, Inspiracija spolja, zatim Inovativni događaji i Vodeća svetla za vodeće događaje. Individualne sesije biće „povezane“ sa jednom od ovih tema.

Naša strategija sastoji se u tome da pružimo „izvajaniji“ program u kom učesnici mogu da povežu svoj edukativni raspored sa ovim temama ili, pak, mogu da odabir izvrše u skladu sa zasebnim govornicima i temama. Naš Knowledge Programme vodiće uzbudljiva postavka uticajnih eksperata iz industrije, a teme će se osvrtati na industriju danas i industriju u budućnosti. www.ibtmworld.com/speakers

EIBTM 2014
EIBTM 2014

I, dok je sadržaj definitivno Kralj, okruženje u kom se sadržaj plasira sasvim sigurno čini Kraljicu, jer ove godine će se ibtm world edukacija odvijati na izložbenom nivou, unutar novog ACS Knowledge Village-a, u okviru četiri tematska amfiteatra.

Koncept ACS Knowledge Village-a je omogućavanje jednog „centra učenja“ na izložbenom nivou, kako bi bilo pristupačnije svim posetiocima, gostujućim kupcima i izlagačima. Ovaj hrabar i uzbudljiv potez odražava želju ibtm world-a da implementira principe osmišljavanja sastanaka u cilju ostvarivanja vrhunskog sadržaja i okruženja, istovremeno odražavajući našu posvećenost edukaciji.

Oduševljeni smo saradnjom sa kreativnim partnerima u ACS Audio Visual Solutions, koji su nam pomogli da realizujemo ACS Knowledge Village viziju, i lično osećam veliko uzbuđenje što ćemo imati priliku da tako nešto vidimo.

3. Ko će biti glavni govornici na ovogodišnjem IBTM-u? Koje su glavne teme i glavni trendovi o kojima će se razgovarati?

Ovde godine će sedam novih globalnih tema naglasiti naš Knowledge Programme 2015: Konekcije su sve, Osmišljavanje sastanaka u praksi, Alati za produktivnost planera, Angažovanje u industriji, Inspiracija spolja, zatim Inovativni događaji i Vodeća svetla za vodeće događaje. Program saznanja će sadržati i „keynote“ sesije lidera iz industrije i obrađivaće različite teme koje se bave pitanjima industrije danas i industrije u budućnosti, a neke od sesija su i:

Šta možemo naučiti iz besprekornih događaja? – Govornik: Debora Armstrong, direktor Strong & Co

Tokom ove sesije, Debora Armstrong, direktor kompanije Strong & Co diskutovaće o tome šta je zapravo „besprekoran događaj“ u praksi i zašto su oni toliko značajni. Debora će podeliti ključna saznanja u vezi sa ostvarivanjem značajnijih i dugotrajnijih angažovanja. Temeljnom analizom dobre i loše prakse, ovaj razgovor će vam pokazati kako da to radite na pravi način i šta je to što budućnost Iskusnih nosi.

Angažovanje na događajima – u saradnji sa ISES – Govornik: Kevin Džekson, potpredsednik EMEA, Džordž P. Džonson i predsednik ISES UK

Angažovanje je izraz koji se često koristi u jeziku event planera, ali kao za i mnoge oblasti u našoj industriji, ne postoji opšta saglasnost oko njegovog značenja. Ova sesija, koju predvode Kevin Jackson, potpredsednik EMEA, George P. Johnson i predsednik ISES UK, otkriće šta je to angažovanje na događajima, i još važnije, govoriće o tome kako da zainteresujete publiku da se naginje ka vama, a ne  da se naslanja unazad.

Apetit za promene – Govornici: Ivo Franšic, vlasnik i direktor ENITED Business Events i Vanessa Šmorancer, Brand Leadership konsultant i kouč upravljanja promenama u ma®kenkind.de

Ivo Franšic, vlasnik i direktor ENITED Business Events i Vanessa Schmoranzer, Brand Leadership konsultant i kouč upravljanja promenama u ma®kenkind.de, govoriće o promenljivim potrebama profesionalnih poslovnih događaja, a posmatraće ih iz perspektive domaćima i učesnika.

ibtm world lovci na trendove 2015 – Govornik: Rob Dejvidson, direktor MICE Knowledge

Tokom ove uvek aktuelne sesije, Rob Davidson, direktor MICE Knowledge, pružiće učesnicima sveobuhvatan i detaljan pregled ključnih globalnih trendova u industriji, koji će im pomoći da oblikuju svoju poslovnu strategiju.

Za više informacija u vezi sa ibtm world Knowledge Programme, posetite stranicu www.ibtmworld.com/knowledge

4. Možete li nam reći nešto o nagradi Technology and Innovation Watch? Koje benefite donosi ovo priznanje?

Načinili smo par promena u vezi sa dodelom godišnje Technology Watch nagrade, kako bismo uvrstili i širu sferu inovacija. Technology and Innovation Watch 2015 predstavlja kontinuirano unapređenje tehnološkog sektora, istovremeno prepoznajući značajan doprinos unošenju inovacija u organizacijama.

IBTM_WORLD_VERT-02 (1)

Prijavljivanje i ocenjivanje je unapređeno, tako da sada imamo uži spisak od 10 vodećih prijava pre događaja (sačinjen od strane žirija), koje će činiti Zonu inovacija – top 10 Inovacija za 2015, sa prepoznatim potencijalom da ostvare veliki uticaj unutar industrije.

Konačno, jedan od njih će biti odabran kao pobednik (kog će takođe izabrati žiri), a nagrada će biti globalna pred-promotivna kampanja putem ibtm world (www.ibtmworld.com), vodećeg svetskog događaja u kongresnoj industriji, kao i istaknuto mesto u Zoni inovacija, i prilika da predstave svoj pobednički proizvod na sajmu u Barseloni.  www.ibtmworld.com/techwatch

5. Koliko trenutno ima izlagača u odnosu na broj izlagača koji su učestvovali prethodnih godina?

Ove godine vidimo ranije donošenje odluka od strane naših stalnih izlagača, ali i od novih mogućih klijenata, naročito onih iz Evrope. Uopšteno, pozitivno se razmišlja o događaju, što je umnogome posledica velikog uspeha prethodnog događaja, ali istovremeno razlog leži i u činjenici da dobavljači žele da unaprede prodaju, a planeri da dođu do novih događaja.

Mnogi učesnici su mišljenja da je događaj iz 2014. godine najbolji do tada, prevashodno zbog kvaliteta kupaca. Generalno, globalno ekonomsko usporavanje je prilično neujednačeno, tako da neke oblasti pate više od drugih, dok mnoge osećaju pozitivan uticaj investiranja u turizam. Naročito se za poslovni turizam može reći da je u procvatu: London i Velika Britanija, na primer, beleže rekordne posete.

Neke od kompanija koje se vraćaju su Accor, Corinthia Hotels International, Finland Convention Bureau, Visit Denmark, Iberostar, Kempinski, Monaco, Starwood Hotels, Switzerland Tourism i Visit England. Za više informacija posetite stranicu www.ibtmworld.com/directory.

EIBTM 2014
EIBTM 2014

Godina 2015. će biti  sa najviše novih izlagača, uzbudljivih brendova i destinacija. Neki od njih su i Ministarstvo Turizma Republike Bugarske; Secretaria Nacional de Turismo de Paraguay; Commune di Napoli; Ministere de l’Economie Direction Generale du Tourisme, Luxemburg; Ibiza Convention Bureau; Prague City Tourism; India Tourism; Basque Country Tourist Board – Basque Tour; Sri Lanka Convention Bureau; Dorchester Collection, Europalco, GOAPP, Sandals and Beaches Resorts, Etud Event Technologies, TapCrowd by etouches i World Hotels.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.