Srbija rekordno na godišnjoj ICCA listi

0
4420
Serbia Convention Bureau
Serbia Convention Bureau

U izveštaju Međunarodne asocijacije za kongrese i konferencije ICCA (International Congress and Convention Association) objavljenom 11. maja za 2014. godinu, Srbija je zabeležila rekordan rezultat sa 67 održanih sastanaka međunarodnih udruženja.

Ovo je četvrta godina zaredom da je Srbija među prvih 50 destinacija u svetu (46. mesto na rang listi za 2014), mereno brojem skupova međunarodnih udruženja. Godišnje poređenje država i gradova u svetu, jedna je od najvažnijih i željno iščekivanih publikacija u okviru ove industrije, kao i jedan od retkih izveštaja koji upoređuju učinak destinacija na globalnom nivou.

Glavni grad Beograd rangiran je na 50. mestu, zajedno sa Montrealom koji ima isti broj sastanaka – 50. Sa samo po jednim do tri sastanka više, ispred se nalaze Vašington, Oslo i Njujork.

Sastanci u ovoj bazi obuhvataju susrete međunarodnih udruženja koji ispunjavaju sledeće stroge kriterijume: 1) prisustvo najmanje 50 učesnika; 2) održavanje na redovnoj osnovi (jednokratni događaji nisu uključeni) i 3) rotacija između najmanje tri različite zemlje.

Novi Sad, drugi po veličini grad i kongresna destinacija u Srbiji, podelio je 289. mesto sa nekolicinom drugih svetskih destinacija koje su ugostile 7 sastanaka 2014. godine, a od gradova u regionu na istom nivou su Sarajevo i Split.

Od osnivanja Kongresnog biroa Srbije u 2007. godini, zemlja je doživela veliki napredak u MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) industriji, čineći poslovna putovanja jednim od najunosnijih i najvažnijih sektora koji doprinose pozitivnoj slici zemlje u svetu. Srbiju kao kongresnu destinaciju dodatno su osnažili veliki broj nedavno otvorenih hotela i novi nacionalni avioprevoznik Air Srbija, sa svojom stalno rastućom mrežom direktnih letova.

Kongresni biro Srbije, zajedno sa partnerima iz industrije, predstaviće ponudu zemlje na najznačajnijem svetskom sajmu kongresne industrije IMEX, koji će biti održan u Frankfurtu od 19. do 21. maja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.