Srbija: Internet nedovoljno iskorišćen u promociji turizma

0
3359

Internet u turizmuInternet kao jedno od masovnih sredstava savremene komunikacije, koji ne poznaje granice, nije dovoljno iskorišćen u promociji srpskog turizma, zaključeno je na okruglom stolu “Medijska promocija turizma Srbije” koji je održan u Vrnjačkoj Banji, u okviru Kongresa banja.

Na skupu je rečeno da Internet najviše koriste obrazovaniji, imućniji ljudi koji su sve više ciljna grupa banja Srbije. Predstavnica Turističke organizacije Srbije Ljiljana Čerović podsetila je da je prošle godine bilo više od 12.000 informacija o turizmu Srbije u pisanim medijima, ali da je problem što se oni više bave turističkom ponudom nego što ga posmatraju kao značajnu privrednu granu.

Ona je ukazala da bi trebalo posvetiti više pažnje turizmu kao privrednoj delatnosti koja omogućava brže zapošljavanje i smanjen odlazak stanovništva iz pojedinih krajeva. Profesor univerziteta “Singidunum” Jovan Popesku istakao je da je, pored plaćenih reklama važno da se pojavljuje što više drugih tekstova i priloga koji će u pozitivnom smislu prikazati Srbiju i dodao da to, ipak, neće mnogo pomoći ako ne bude imala dobar turistički proizvod.
(Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.