Razvojni pokretač kongresnog turizma

MK Mountain Resort

0
243

Godinama unazad Kopaonik i MK Mo­untain Resort su prepoznati kao prestižna destinacija za organizaciju MICE skupova, a trend rasta i popularizacije ove destinacije nastavljen je i u tekućoj godini.

Ono što izdvaja MK Resort i čini ga liderom kongresnog turizma svakako je spoj najvažnijih činioca kvalitetne ponude, a to su: moderno opremljen kongresni centar, kvalitetni smeštajni kapaciteti, izuzetna gastronomska ponuda, brojni sadržaji dostupni u hotelima, ali i neograničene mogućnosti koje nudi prirodno okruženje Nacio­nalnog parka. Kada se svemu dodaju atraktivne ponude i profesionalan pristup stručnog tima dobija se odlična platforma za razvoj kongresnog turizma i organizaciju brojnih stručnih skupova i timbildinga koji su postali prepoznatljivo obeležje ove kompanije i učvrstili njeno mesto na mapi kongresnih destinacija.

Od početka godine u MK Resortu održano je više od 200 događaja, što je apsolutni rekord i izuzetan rezultat značajan za čitavu destinaciju. Osim tradicionalnog Biznis Foruma koji predstavlja najznačajniji skup iz oblasti privrede i ekonomije, brojni međunarodni stručni događaji i ko­nferencije okupili su impozantan broj stručnjaka iz različitih privrednih grana na Kopaoniku. Sa pravom možemo reći da su ovu godinu u MK Resortu obeležili kongresi iz oblasti medicine. Ugostili su otorinolaringologe, kardiologe, interniste, fizijatre, glaukomatologe, a na jesen će biti domaćini i infektolozima.

Kako su timbildinzi ono čime se posebno ponose i što im daje najznačajniju prednost u odnosu na konkurenciju, te nešto čemu se posvećuje posebna pažnja, može se reći da polako postaje tradicija i da najveće kompanije našeg tržišta organizuju svoja godišnja timska druženja upravo u MK Resortu.To svakako nije slučajnost jer iza svega stoji ozbiljan sistematski pristup i posvećenost svakom po­jedinačnom klijentu.

“Najbolji recept za uspešnu organizaciju događaja je pre svega jasna komunikacija sa drugom stranom, dobra strategija i blagovremeno planiranje svih detalja. S obzirom na to da su eventi kao živ organizam i da se često dešavaju i nepredviđene stvari, veoma je važna
fleksibilnost i spremnost tima na brzu reakciju. Da bi jedna konferencija ili kongres bila uspešna osim do­brog, stručnog programa, ključni su atraktivni dodatni sadržaji, inicijativa i sugestije za dovođenje programa na viši nivo“, ističe Bojana Kuzmanović, menadžerka sektora za kongrese i skupove MK Resorta i dodaje da su značajnu komparativnu prednost postigli i činjenicom da su jedini kontakt klijentu za realizaciju kompletnog događaja, uključujući i vanhotelske aktivnosti koje su na Kopaoniku doživele pavu ekspanziju i koje u velikoj meri obikuju timbilding ponude.

Klijenti više ne žele da provedu sate u sali za prezentaciju i da se nakon toga druže uz muziku. Potrebno je mnogo više od toga – učenje, igra, zabava, autentičan doživljaj sredine koja ih okružuje. MK Resort i Kopaonik nude potpuno novi doživljaj, iskustvo koje će pamtiti – od jahanja konja, do timskih igara u prirodi, pešačkih tura, streličarstva, kreativnih radionica, adrenalinskih sadržaja poput boba na šinama, zip lajna, paraglajdinga, alpinizma ali i mnogih drugih aktivnosti koje omogućavaju da se izađe u susret gotovo svim zahtevima
klijenta.

Novi jesenji konferencijski i timbilding paketi

Osluškujući potrebe tržišta i klijenata MK Mountain Resort je pripremio nove korporativne pakete skrojene po meri organizatora i potrebama učesnika. Oslanjajući se na sve prednosti, ali i dugogodišnje iskustvo kreirali su specijalne pakete koji garantuju vrhunski događaj uz minimalno angažovanje klijenta. Jesenji konferencijski i team building all inclusive paketi MK Resorta uključuju sve neophodne sadržaje i usluge koji su potrebni za uspešnu realizaciju događaja, i obećavaju nastavak ostvarivanja vrhunskih rezultata na polju kongresnog turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here