Prva hrvatska kampanja kao Google „Case Study’’

0
2130

Na stranicama „Think with Google“ objavljena je detaljna analiza kampanje Hrvatske turističke zajednice „Croatia Feeds“.

Kampanja je ocenjena kao primer dobre prakse u kreiranju i sprovođenju promotivnih kampanja. Glavni cilj kampanje koja je započeta u avgustu prošle godine bilo je inspirisanje potencijalnih turista da odaberu hrvatske destinacije, kao i plasiranje Hrvatske kao celogodišnje destinacije. U tu svrhu kreirana je web stranica „Croatia Feeds“.

Kristijan Stančić, direktor Glavnog ureda HTZ-a objasnio je sam koncept projekta: „Croatia Feeds predstavlja kampanju koja je zapravo temeljena na interesima krajnjih korisnika po tržištima, što je i bila osnova za stvaranje koncepta kampanje. To potvrđuje i ova analiza Googlea prema kojoj smo bili vrlo uspješni u privlačenju pažnje korisnika, odnosno naših potencijalnih turista“.

Rezultati su sledeći: tri puta više klikova postignutih u sklopu ove kampanje u odnosu na druge kampanje, 40% veća prosečna posećenost web sajta kampanje u odnosu na postavljeni cilj, povećanje pretrage vezane za Hrvatsku za 40%, kao i povećanje broja turista u 2017. godini za čak 22%.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.