Primena kategorizacije u turizmu

0
2720

sednica Odbora Udruženja ugostiteljstva i turizmaU Privrednoj komori Beograda 10. marta 2011. godine održana je info-sednica Odbora Udruženja ugostiteljstva i turizma.

Na sednici je bilo reči o primeni Pravilnika kao pratećih podzakonskih akata predviđenih Zakonom o turizmu. Istaknuto je da postojeća kategorizacija hotela važi do isteka roka postojećih rešenja, izdatih prema ranijem Zakonu, s tim što privredno društvo mora svoje poslovanje da uskladi sa važećim Zakonom o turizmu.

Propisano je, takođe, da Vlada donosi uredbu kojom se bliže propisuju uslovi i način za izdavanje odobrenja zdravstvenim ustanovama koje obavljaju ugostiteljsku delatnost. Rok važenja rešenja o kategorizaciji je tri godine. Propisuje se obaveza kategorizacije i seoskih turističkih domaćinstava, a propisan rok važenja rešenja o kategorizaciji ovih objekata je takođe tri godine i izjednačen je sa ostalim ugostiteljskim objektima za smeštaj.

Neke od razlika između starog i novog pravilnika o kategorizaciji su sledeće:

• Moteli se kategorišu od 1 do 4 zvezdice (po starom pravilniku – do 3*) i sve sobe u motelima moraju imati zasebno kupatilo;

• Depandans mora da stoji uz glavni objekat i uvek je za jednu kategoriju niže od glavnog objekta;

• Restorani se ne kategorišu (po starom pravilniku kategorizacija restorana je bila od 1-4 zvezdice); U ugostiteljskim objektima koji su već kategorisani, restorani se ne mogu posebno ocenjivati;

• Hotel sa 2* – najmanje u 25% smeštajnih kapaciteta mora imati klimatizaciju;

• Hoteli sa 3 i više zvezdica moraju obavezno imati telefon u sobama;

• Ne koristi se više termin „sprat“, već „nivo“; Za Zahtev o kategorizaciji plaća se samo administrativna taksa – 250din.

Više informacija na www.kombeg.org.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.