Grčka ukida aerodromske takse tokom turističke sezone

0
2660

Grčka je objavila da će ukinuti aerodromske takse od aprila do kraja godine uGreece svim vazdušnim lukama u zemlji, osim Atine, kako bi pružila podršku turizmu.
Kako je došlo do naglog rasta letova niskobudžetnih kompanija na lokalnim aerodromima, u Grčkoj se nadaju da će na ovaj način grčke destinacije postati još atraktivnije.

Zbog velike ekonomske krize, stalnih štrajkova i demonstracija, posećenost inostranih turista je znatno opala, kao i prihodi od turizma, koji inače čine oko 20% BDP ove zemlje.

Za razliku od prošlogodišnjih događaja koji su za turizam Grčke bili pogubni, ove godine jačanju turizma ove zemlje pomažu nemiri na severu Afrike. Turisti, koji bi inače putovali u Egipat ili Tunis, odlučiće se za ostrva u Egejskom moru.

Britanci su (kako je navela turistička agencija Tomas Kuk) već kupili 20 odsto više aranžmana nego prošle godine.

Međutim, rast prihoda od turizma ove godine zasigurno neće biti u skladu sa rastom broja turista, s obzirom da hotelijeri već nude značajne popuste.

SHARE
Prethodni tekstDirektni letovi Dubrovnik – Beograd
Sledeći tekstPrimena kategorizacije u turizmu
Avatar
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit. Vestibulum ac vehicula leo. Donec urna lacus gravida ac vulputate sagittis tristique vitae lectus. Nullam rhoncus tortor at dignissim vehicula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.