Planirana izgradnja kongresnog centra na Zlatiboru

0
493

Zlatibor kao kongresna destinacija je, kada govorimo o vangradskim lokacijama, jedna od najposećenijih za kongresni turizam u Srbiji. Kako bi obezbedili da tako i ostane, dodatne investicije u planski razvoj destinacije su neophodne.

S obzirom da pored hotelskih kapaciteta na Zlatiboru ne postoji kongresni centar koji može da primi veliki broj osoba, i da samim tim Zlatibor postane domaćin i velikih međunarodnih i domaćih skupova, turistička organizacija Zlatibora je raspisala javnu nabavku za izgradnju kongresnog centra.

Prema detaljima tendera, potrebno je da kongresni centar ima plenarnu salu kapaciteta do 1.000 mesta, ali i izložbeni prostor, sobe za odmor i lobi.

Plenarna sala bi trebala biti opremljena najmodernijim audiovizuelnim sistemom, koji bi uključivao i scensko osvetljenje, ozvučenje i velike ekrane.

Pored plenarne sale, na raspolaganju bi bile i manje sale koje bi se mogle paralelno koristiti za održavanje radionica, panel diskusija, sesija, ali i kao prostori za događaje koji okupljaju manji broj učesnika.

Rok za prijavu na teneder koji je raspisan je do 21.12.2023. godine, a izvođač čija ponuda bude prihvaćena imaće rok od 180 dana za izradu projekta. Inače, lokacija  na kojoj bi bio izgrađen kongresni centar se nalazi u blizini zgrade Kulturnog centra Zlatibor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.