Otvoren 54. Međunardoni sajam turizma u Novom Sadu

0
509

Na Novosadskom sajmu, 30.11 je svečano otvoren 54. međunarodni sajam turizma. Okupio je 240 izlagača iz 10 zemalja, a trajaće do subote 2. decembra.

– Sajam turizma sada predstavlja još jedan integralni deo slagalice uspeha Novosadskog sajma, našeg stogodišnjaka, ponosnog slavljenika velikog jubileja ove godine. Ovaj 54. po redu, Međunarodni sajam turizma uneće novu energiju u naš grad narednih dana. I ne samo u grad, već na sve meridijane putem savremenih tehnologija. Odlično je videti da se iz našeg grada, ova sajamska manifestacija uporedo odvija i na onlajn platformi i na taj način ide u čitav svet, rekao je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić otvarajući sajamsku priredbu. Gradonačelnik Đurić je istakao i da Novi Sad prednjači u oblasti turizma u našoj zemlji, i da je tokom protekle decenije uspeo da se izdvoji na mapi Evrope kao destinacija koju vredi posetiti.

Pored gradonačelnika, otvaranju sajma su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, i državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, Uroš Kandić.

Regija partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Boka Kotorska, koja će biti promovisana kroz aktivnosti na štandu Crne Gore, koja je bila Zemlja partner na ovoj priredbi i 2015, 2016, 2017. i 2022. godine.

Uz više od 240 izlagača iz zemlje i inostranstva, uz Regiju partnera – Boku Kotorsku, koja će predstaviti najznačajnije i najatraktivnije sadržaje Crne Gore, očekujem da će ovaj Sajam biti zaista poseban, rekao je generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić.

U godini kada Novosadski sajam obeležava vek postojanja, potvrđena je pozicija naše sajamske kuće na međunarodnoj mapi najznačajnijih centara i organizatora poslovnih događaja, zbog čega on značajno doprinosi razvoju i poslovnog turizma naše zemlje. Kroz ponude turističkih organizacija iz Crne Gore, Vojvodine i Novog Sada moći ćete pronaći neku novu destinaciju za putovanje ili novog poslovnog patnera kroz B2B susrete, ali i novi posao kroz Dane karijere, upoznati se sa Hosted Buyer Programom, ali i sa novim sadržajima koje Sajam nudi, kao što je 33. zbor ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije! Kao najbolji primer promocije našeg kulturnog nasleđa, u Auli se nalazi Vrhunska izložba Viminaciuma – Putevima rimskih imperatora po Srbiji za koju vlada veliko interesovanje rekao je Lovrić.

Sajam turizma na Novosadskom sajmu traje do subote, 2. decembra. Organizovane su brojne atrakcije, Dani karijere, Gastro Kup Srbija, Zbor ugostiteljskih i turističkih radnika, Izložba Viminacijuma – Putevima rimskih imperatora, Konferencija MEKST… Tu su naravno destinacije i daleki prostori koji inspirišu i čekaju posetioce.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.