OPATIJA – broj 1 destinacija za kongresni turizam u Hrvatskoj

0
5216
Milenij-hotel-s-mora

Opatija je, uz Zagreb i Dubrovnik, jedna od najvećih hrvatskih kongresnih destinacija koja zahvaljujući tome živi tijekom svih 12 mjeseci.

Izgradnjom nove i moderne autoceste od Zagreba, put do Opatije postaje značajno kraći. Posljednjih godina sve više tvrtki iz Srbije i Beograda zainteresirano je za organizaciju kongresa, team buildinga, incentva ili poslovnih sastanaka u tzv. ‘staroj dami’ hrvatskog turizma do koje je od Beograda potrebno oko 5 sati vožnje autocestom.

Najviše se u organizaciji kongresnih događanja u Opatiji ističu Milenij hoteli koji u svojem lancu imaju 3 hotela – hotel Milenij*****, Milenij Grand hotel 4 opatijska cvijeta**** i Milenij hotel Agava****.

Milenij hoteli imaju najmodernije kongresne kapacitete u Opatiji, a najveći kongresni centar, Tamaris, nalazi se u sklopu Milenij Grand hotela 4 opatijska cvijeta koji je otvoren tijekom cijele godine.  Kongresni centar Tamaris može primiti oko 1000 sudionika u svojih 7 multifunkcionalnih i polivalentnih dvorana i sala za sastanke.

U travnju se ovdje održava veliki kongres IT stručnjaka na seminaru Windays, u svibnju je hotel pun vodećih stručnjaka iz područja marketinga na FESTO-u, u lipnju sve vrvi od estradnih zvijezda tijekom održavanja Hrvatskog radijskog festivala, dok u lipnju gostuju sudionici Dana ovlaštenih inžinjera geodezije.

Congress hall Milenij OpatijaU najluksuznijem opatijskom hotelu, hotelu Milenij također se nalazi nekoliko polivalentih dvorana i manjih sala za sastanke ukupnog kapaciteta 300 osoba. Uz kongresna događanja, velika kongresna dvorana idealna je i za VIP i poslovne partyje, druženja nakon kongresa,  vjenčanja, press konferencije, promocije i sl. Banketni odjel Milenij hotela sa oko 450 evenata koje organizira godišnje, kreira cjelokupnu ponudu hrane i pića, te dekoracije prostora prema želji organizatora.

Osim ponude za kongresne i poslovne sastanke, u Milenij hotelima se gosti uz to mogu dobro odmoriti u dva wellness centra s bogatom ponudom masaža (mogući su čak i poslovni partiji u wellnessu, kao i večere na wellness terasi), uživati u gastronomskim delicijama kvarnerskog kraja restoranima, te popiti kavu i pojesti fine kolače u dvije kavane u „bečkom štihu“. Kao najslađi suvenir iz Opatije gosti nerijetko ponesu ručno rađene čokoladne praline Milenij hotela nazvane Milenij Choco.

SHARE
Prethodni tekstThe Radisson Blu Resort & Spa – IDEALNO MJESTO ZA VAŠ POSLOVNI SKUP
Sledeći tekstHotel Crystal, Kraljevo, Srbija
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.