Odlično poslovanje se zasniva na maksimizaciji prilika – AIBTM 2012

0
2400

Izlagači iz celog sveta i širom Sjedinjenih Američkih Država ističu da je, tokom nedelje AIBTM-a 2012 u Baltimoru, poslovanje bilo žustro uz sastanke sa gostujućim kupcima, grupne prezentacije i užurbano cirkulisanje. Struktura ovogodišnje Američke nedelje sastanaka AIBTM započela je danom edukacije i sa više od 2.250 prisutnih ljudi, preko 50% više nego prethodne godine. Edukacija je imala najistaknutije mesto sa mnogobrojnim govornicima, sesijama i ključnim napomenama.

Broj izlagača u sajamskoj hali je takođe porastao, sa 183 na 194, uključujući 55 novih od ovogodišnjeg sajma, a sve je rezultovalo povećanjem od 5% u ukupnom porastu događaja.

Ovogodišnji program gostujućih kupaca je imao predstavnike iz 29 država, a među njima je bilo 83% onih sa predstavništvom u SAD.

Tokom sajma je održan i Samit izvršnih direktora AIBTM. Predstavljena su dva govornika koji su raspravljali o sve ujednačenijoj strukturi moći u 21. veku i kulturnim trendovima koji će uticati na poslovanje u narednim godinama. Nadovezujući se na prošlogodišnji samit, prvi po redu održan u Baltimoru, ovaj drugi samit je ugostio odabranu grupu od 30 pozvanih izvršnih direktora i zamenika direktora uključenih u kongresnu industriju i udruženja.

Barbara Kelerman, predavač „the James MacGregor Burns” iz sektora za Javno liderstvo na Harvard University’s JFK School of Government, zahuktala je celu stvar svojom prezentacijom ,,Kraj liderstva”. Kelermanova je rekla da lideri gube moć i uticaj, dok ih njihovi sledbenici dobijaju. To je dovelo do izjednačene strukture moći, rezultata niza kulturnih i tehnoloških trendova, kako ona ističe.

Prvenstveno je tehnologija ubrzala način na koji ljudi, koji su ranije imali malo moći, sada mogu da koriste informacije kao municiju. Društveni mediji su bespomoćnima dali instant moć da promene lidersko ponašanje, obelodanjujući loša dela.

,,Glavni cilj Samita izvršnih direktora je da dovede nove govornike, unese nove koncepte i vrednosti u svačiju agendu. Oduševljeni smo što vidimo da je sa nama toliko predstavnika iz Evrope, SAD i Kanade, koji ne samo da prisustvuju ovom događaju, već posećuju i sam sajam,” rekao je Kreg Mojes, Direktor portfolija Reed Travel Exhibitions, Globalnog portfolia sajma  IBTM.

Reed Travel Exhibitions, Globalni portfolio sajma IBTM, najavio je zajedničko partnerstvo sa grupacijom Lithium Logistics na lansiranju Globalne zajednice novih lidera. Kroz to partnerstvo, Globalna zajednica novih lidera će omogućiti razvoj liderstva i prilike za edukaciju za nadolazeće profesionalce u oblasti poslovnih i insentiv putovanja i kongresnom turizmu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.