Otvaranje hotela u regionu jugoistočne Evrope obe­ležilo je 2015. i 2016 godinu.

Hoteli koji su otvoreni za­dovoljavaju potrebe leisure turista, ali, prema selekci­ji portala www.kongresniturizam.com, zadovoljavaju i potrebe organizatora događaja takođe.
O hotelima koji su otvoreni u ovom periodu, i čije je otvaranje planirano za 2016. godinu, kao i o kapacite­tima kojima raspolažu možete saznati više u nastavku teksta.

Kada govorimo o otvaranju novih hotela u Srbiji, najveći broj hotela otvoren je u Beogradu.

Tako je ponuda hotela kategorije 4 zvezdice obogaćena otvaranjem Hotela Envoy koji raspolaže sa 49 soba i 6 sala, gde je najveća sala kapaciteta 160 mesta u bioskopskoj postavci.

Zatim, tu je i Hotel Courtyard Bel­grade City Center iz Marriott lanca koji raspolaže kapacitetom 112 soba i 2 apartmana, kao i sa jednom konferencijskom salom kapaciteta  od 45 osoba u bisokopskoj postavci.

Hotel Envoy
Hotel Envoy

Hotel Heritage je još jedan novootvoreni hotel čije kapacitete čine 39 soba i apartmana, 2 konferen­cijske sale, kao i restoran Afeliu koji može biti preuređen za razne potre­be klijenata, seminare, bankete ili prijeme kapaciteta do 55 mesta.

Pored otvaranja hotela sa 4 zvezdice u Beogradu je otvoren i Hotel Holi­day Inn Express kategorije 3 zvezdi­ce, koji raspolaže sa 123 sobe i sa 2 višefunkcionalne sale za sastanke, čiji je najveći kapacitet do 70 osoba u bioskopskoj postavci.

Takođe, ponudu Beograda će dopu­niti i Hotel SAINT Ten čije je otva­ranje planirano za oktobar 2016. godine, sa 54 sobe i apartmana kao i sa 5 sala za sastanke.

Hotel Heritage
Hotel Heritage

Što se tiče novootvorenih hotela van Beograda, u Aleksincu je otvo­ren Bosphorus Hotel koji gostima i organizatorima događaja nudi 60 soba i 2 konferencijske sale, kapa­citeta do 200 mesta u bioskopskoj postavci.
U Nišu će tokom ove godine biti otvorena dva hotela. Tačnije, po­četkom avgusta je počeo sa radom New City Hotel(nekadašnji Grand Hotel Niš), ali i Hotel Constantinus Palace.

Na Zlatiboru će do kraja godine biti otvoren Hotel Tornik sa 5 zvezdi­ca, koji će imati hotelsku zgradu i depandans. Na raspolaganju će biti 360 soba i  apartmana od kojih će 130 biti u glavnom delu hotela, a preostalih 230 u zgradi depandansa. Kada govorimo o kongresnim kapa­citetima činiće ih kongresni centar na 1.000 m2 u zgradi depandansa, kao i 4 sale u glavnom delu hotela.
Pored Zlatibora i Kopaonik je postao mesto još jednog novog manjeg hotela – Gray Hotela, koji raspolaže sa smeštajnim kapacitetom od 17 soba/apartmana.

Kongresna ponuda Hrvatske je proširena otvaranjem Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela (5*) koji posluje u okviru HUP-a Zagreb, a nalazi se u Mlinima, ali i otvaranjem D-Resorta (4*) u Šibeniku.
Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel raspolaže sa 251 sobom i apartma­nom, a za organizaciju događaja na raspolaganju je 5 konferencijskih sala, od kojih najveća ima kapacitet od 900 mesta.

Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel
Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel

Gostima i organizatorima događaja D-Resort u Šibeniku nudi 72 sobe i apartmana, i jednu salu kapaciteta do 160 osoba u teatar postavci, koja se može podeliti na tri manje sale.
U maju 2016. godine nakon kom­pletnog renoviranja, i otvaranja dodatnih spratova, počeo je sa radom Solaris Hotel jure (4*) u Šibeniku.
Nakon završenih radova, hotel raspolaže sa 384 sobe i apartmana, kao i sa brojnim dodatnim sadrža­jima, među kojima je i Wellness & Spa centar.

Pored ova tri objekta, otvoren je i Crvena luka Hotel & Resort**** koji se nalazi u Biogradu na Moru, a koji raspolaže sa 166 soba, od kojih je 46 apartmana, i sa 2 konferencijske sale, kapaciteta do 258 osoba.

Ponuda Crne Gore je takođe obo­gaćena otvaranjem nekoliko hotela na različitim destinacijama, u Budvi, Podgorici, Tivtu, Igalu i Sutomoru.

U Budvi je otvoren Hotel Budva 4*, koji se nalazi u centru grada na  samom šetalištu, a koji raspolaže sa 80 soba, od kojih su 3 apartma­na. Za organizaciju događaja Hotel Budva će imati 3 sale za sastanke, kao i 1 board room, čije je otvaranje planirano za oktobar 2016. godine.

Hotel Moskva je novootvoreni hotel u Budvi, kategorije 4* koji je sa radom počeo u julu 2016. godine i raspolaže sa 38 soba i 2 apartmana. Podgorica će u 2016. godini postati bogatija za čak 3 hotelska objekta.
Krajem avgusta, otvoren je Verde complex (Hotel & Wellness), kate­gorisan sa 4****+. Complex raspo­laže sa 81 smeštajnom jedinicom i sa 3 konferencijske sale u kojima  se mogu organizovati različite vrste događaja. Kapacitet najveće sale je 254 osobe u teatar postavci.

Pored otvorenog Verde Complexa, u Podogrici će od oktobra biti otvoren i Hotel Hilton koji će imati 180 soba i apartmana i 5 konferen­cijskih sala.
U okviru Capital Plaza Centra biće otvoren „Centreville Hotel”, koji će biti treći hotel koji će ove godine biti otvoren u Podgorici. Hotel će imati 122 sobe i apartmana, kao i 3 konferencijske sale i veliku banket salu. U skolpu Capital Plaza Centra biće otvoren i Hard Rock Cafe, kao fitnes centar, SPA i salon lepote.

Verde Complex (Hotel & Wellness)
Verde Complex (Hotel & Wellness)

Takođe, u primorskom gradu Tivat, u kome se nalazi i aerodrom, Hotel Palma je u potpunosti renoviran i počeo je sa radom od jula ove godine. Nakon renoviranja smeštaj­nih, konferencijskih i restoranskih kapaciteta i izgradnje wellness cen­tra Hotel Palma je savremeni hotel kategorije 4*, koji raspolaže sa 116 soba i sa 2 sale.

U Igalu je tokom 2015. godine otvoren Hotel Palmon bay & Spa, čiji su smeštajni kapaciteti povećani tokom 2016. godine, tako da hotel nakon renoviranja raspolaže sa 202 sobe i apartmana, i sa 4 konferen­cijske sale, sa najvećim kapacitetom do 100 mesta u teatar postavci.
Sato Hotel Conference & Spa Resort kategorije 4* (nekadašnji Hotel Nikšić) u Sutomoru, nakon renoviranja raspolaže sa 115 soba i apartmana kao i sa 2 konferencij­ske sale. Najveći kapacitet konfe­rencijske sale je 400 mesta u teatar postavci.

Hotel Palmon Bay and Spa
Hotel Palmon Bay & Spa

Da je Makedonija sa svojom prestonicom Skopljem, atraktivna turistička ali i kongresna destinacija govori otvaranje prvog hotela međunarodnog hotelskog lanca Marriott pod nazivom Skopje Marriott Hotel.
Hotel raspolaže sa 164 sobe i apart­mana, uključujući i luksuzni predsednički apartman. Konferencijske kapacitete hotela čini 9 konferencijskih sala sa maksi­malnim kapacitetom do 600 osoba.
Na popularnom Ohridu, otvoren je Hotel Izgrev, Spa & AquaPark kate­gorije 5*, a u čijem se sastavu nalazi 207 soba i apartmana kao i kongre­sni centar površine 1.250 m2.

Hotel Hills, Congress & Thermal Spa Resort
Hotel Hills, Congress & Thermal Spa Resort

Bosna i Hercegovina, tačnije reče­no, grad Sarajevo je svoju hotelsku ponudu obogatio otvaranjem Hotela Hills, Congress & Thermal Spa Resort, 5*koji raspolaže sa 260 soba i apartmana. U sklopu hotela se nalazi i višenamenski kongresni centar sa salama kapaciteta 1.500, 180, 150 i 100 mesta.

U neposrednoj blizini Sarajeva, na Trebeviću je početkom godine otvoren Pino Nature Hotel koji gostima nudi 24 sobe i apartmana, konferencijsku salu kapaciteta do 120 mesta u teatar postavci, koja se može podeliti na dva manja dela.

Portal www.kongresniturizam.com je specijalizovan za pronalaže­nje hotela, prostora, usluga i organizaciju svih vrsta događaja. Tim Kongresnog turizma, koji ove godine slavi 10 godina rada, stoji na raspolaganju na office@kongresniturizam.com za sve dodatne informacije, kao i pomoć pri planiranju i realizaciji događaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.