Napravite korak više za događaje – Otkrijte „produkcijske večere“

Agencija EURES-TIM – novi trendovi u organizaciji događaja

0
3446

Agencija EURES-TIM od 2005. godine pruža usluge kompletne organizacije događanja te svojom kreativnošću, motiviranošću, iskustvom i pažnjom nastoji pružiti najkvalitetnija rješenja i osigurati besprijekoran tijek događanja.

S tim u skladu, agencija EURES-TIM ima novi logo i radi na kompletnom novom brendingu. Sa vizijom „biti drugačiji“, pozicionirati se na tržištu s vlastitim brandom i standardima usluge, EURES-TIM je moderna, inventivna i financijski zdrava agencija koja konstantno pridonosi rastu kvalitete turističkog proizvoda.

Osnivač i generalna direktorka agencije EURES-TIM, Martina Tretinjak Dananić, ima preko 15 godina iskustva u organizaciji događaja i posebnih večera.

Od 2015. godine aktivno razvija koncepte gastronomskih iskustava u regionu, pritom sarađujući sa brojnim vrhunskim restoranima i kuvarima. Zahvaljujući razumevanju sveta gastronomije, enologije i ugostiteljstva, i uz svoje veliko iskustvo u event menadžmentu, agencija EURES-TIM nastavlja sa podizanjem lestvice u organizaciji događaja. Kako bi krajnji proizvod bio što interesantniji, pored toga što pažljivo osluškuju potrebe tržišta, Martina i njen tim su u neprestanoj potrazi za novim kreativnim rešenjima.Danas, kada su tehnologije praktično svima dostupne, originalnost i autentičnost zavise isključivo od kreativnosti. A kako ostati kreativan? Odgovor na ovo pitanje dala nam je upravo Martina.

„Večere uglavnom organiziramo u restoranima, ali i na neobičnim lokacijama koje svojim preduvjetima odgovaraju takvoj vrsti događanja. U današnje vrijeme, normalna je pojava da su određeni klijenti bili uzvanici na večerama organiziranima u muzejima, galerijama, kazalištima i slično. I mi u svojoj ponudi imamo takve lokacije, ali ih uvijek
nastojimo oplemeniti, doraditi, nastojimo napraviti neku priču koja ima svoj početak i kraj.
Uz te već usvojene lokacije, volimo se igrati i nekim neobičnim lokacijama, npr. piće dobrodošlice u tramvaju ili večera u vlaku…

Primjer još jedne takve večere je lokacija u šumi, gdje imamo miris šume i šumske zvukove, a cijelu priču dodatno popratimo posebnim efektima rasvjete, posebnim zvukovima i slično. Tu vas posjete vile i vilenjaci koji plešu, koji sviraju… stolovi su dekorirani prirodnim dekoracijama poput mahovine i lišća“, navodi Martina.

Produkcijske večere

U svetu su već uveliko popularne tzv. „produkcijske večere“, a od skoro im možete prisustvovati i u našem regionu, tačnije u Hrvatskoj. „Zadnje 2 godine, svoje organizacijske
vještine agencija usmjerava i na jedan poseban dio segmenta cjelokupnog događanja, a to je
organizacija posebnih večera koje su često propraćene cjelovitom tehničkom produkcijom. Produkcijske večere su uglavnom tematske večere koje uz serviranje hrane i pića na visokoj razini kvalitete, uzvanicima pružaju i neko novo iskustvo, a da to nisu ranije znali da će se dogoditi. To novo iskustvo može značiti jedan potpuno neočekivan događaj za vrijeme same večere ili potpuno neočekivanu lokaciju ili uređenje lokacije, te se to sve uglavnom još dodatno poprati videom, rasvjetom i zvukom“, objašnjava Martina.

Produkcijske večere propraćene su u celosti kompletnom tehničkom podrškom, gde nastoje da uključe većinu čula putem posebnih mirisa, video projekcije i raznih zvukova. Uvodi se interaktivnost među goste jer poenta je prevazići koncept sedenja i konzumacije hrane i piće. „Sve ovisi koliko daleko klijent želi ići te, naravno, o budžetu kojim raspolaže. Bitno je naglasiti da uglavnom lokacije biramo mi, s obzirom na to da znamo osnovne preduvjete koji su nam potrebni za realizaciju, ali se, naravno, konzultiramo s klijentima te rado poslušamo i njihove želje“, kaže Martina.

Za organizaciju ovakave vrste večere, potrebno je vreme, ali pre toga znanje i iskustvo, uzimajući u obzir činjenicu da su i klijenti vrlo dobro upućeni u gastronomiju, ali i vinsku ponudu. Kako je Martina pasionirani gastronom i enolog, pri Hrvatskom somelijerskom klubu završila je kurs I stepena somelijera, a za polaganje II stepena se uveliko sprema. Zbog ovoga, klijenti su se počeli prepuštati njenom izboru jelovnika za večeru, ali i izboru vina i ostalih pića.

„Predivan je osjećaj kada ti netko ukaže takvo povjerenje, ali s druge strane stvara i „pritisak” da moraš znati više, da svaki put moraš iznenaditi nečim novim i klijentu omogućiti
neko novo iskustvo. Na temelju iskustva, svaki je dio cijele organizacije bitan, no na kraju se jako velika pažnja posvećuje kvaliteti ponude hrane i pića te pružanju usluga istog.“

Potrebe klijenata na prvom mestu

A da je sve podređeno potrebama klijenta govori i činjenica da je EURES- TIM uložio u ketering logistiku, tako da danas postoji i EURES-TIM FURNITURE. Sa tim projektom počeli
su ove godine jer su shvatili da kako pomeraju granice u odabiru lokacija, nedostaje kvalitetna podrška logistike. „S obzirom na to da su današnja događanja puno složenija, i klijenti izuzetno cene kada se brinemo i o najmanjim detaljima na njihovom događanju, investirali smo u izradu namještaja prema našoj mjeri i zahtjevima, jer su to zapravo zahtjevi naših klijenata.

Nameštaj se kreirao mesecima dok nije pronađeno kvalitetno rešenje ne samo u pogledu izgleda, već i transporta i skladištenja. Svaki element je izrađen zasebno, te je na taj način i skladišten kako ne bi došlo do oštećenja. „Bitno nam je da sve izgleda kao da se koristi po prvi put, te time želimo i dalje graditi svoju reputaciju u kvaliteti realizacije. Danas neke lokacije već pokazuju veliki interes za naš namještaj, tako da ih često podržavamo s elegantnim barovima, stolovima, barskim foteljama i slično“, završava Martina.

David Kušanić, Brand Engagement Manager u Groupe Renault

S Martinom i cijelim EURES-TIMom surađivao sam dugi niz godina na raznim projektima i događanjima koje su organizirali za marke Grupe Renault. Svojom stručnošću, te najvišom kvalitetom izvedbe i organizacije, uspjeli su svako novo događanje dignuti na još višu razinu, a samim time i razinu očekivanja na nivou industrije (kako auto tako i event managementa).
Zadnjih par godina, svakako se istaknula njihova usmjerenost ka diferenciranju s organizacijom „posebnih večera“. U toj organizaciji, ne samo da je težište stavljeno na najviši stupanj enogastronomskog spektra (čime dodatno pridonosi Martinino kontinuirano usavršavanje), već i na popratno uređenje prostora audio-vizualnim efektima i scenografskim elementima.

Renata Jagetić, Mazda Motor Croatia, Direktor za jugoistočnu Europu

Obzirom na veličinu našeg tima s jedne strane i broj tržišta koje pokrivamo s druge strane jako nam je važno da partneri s kojima surađujemo postanu naši „pridruženi članovi“. S EURES-TIM-om je tako od prvog projekta. U proteklih 4,5 godine naše suradnje odradili smo veliki broj velikih i malih evenata, sastanka, promocija u nekoliko zemalja. Za Martinu nema velikih i malih projekata, ona svakome pristupa s neiscrpnom energijom i potpunom fokusiranošću pritom vodeći računa da savršeni rezultat bude sastavljen od savršenih detalja. I ono što je najvažnije – iako unaprijed znam sadržaj eventa uvijek s nestrpljenjem očekujem izvedbu. Martina je majstor u tome da nadvisi vaša očekivanja.

Ivana Mudrovčić, Mazda Motor Croatia, Marketing Manager za jugoistočnu Europu

Već od prvog eventa koji je organizirala za Mazdu, Martina je pokazala da ona i njezin tim savršeno dobro razumiju potrebe klijenta i branda s kojim surađuju. Kroz godine smo stvorili partnerstvo u kojem nas je Martina svaki put uspjela nanovo oduševiti idejama, izvedbom, te malim detaljima koji čine tako veliku razliku. Sa ovakvom agencijom, koja konstanto ulaže u svoja znanja, iznimno je lako ostvariti topao i iskren odnos te u svakom trenutku možete računati da će vam isporučiti ne samo korisničko iskustvo kakvo ste htjeli, već i više od toga. U slučaju EURES-TIM-a sintagma „ključ u ruke“ prestaje biti samo fraza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.