MUST-HAVE APLIKACIJE KADA IDETE NA KONFERENCIJU

Savremen koncept deljenja i dobijanja informacija

0
4868
Must-have aplikacije kada idete na konferenciju

Must-have aplikacije kada idete na konferencijuOsnovna svrha aplikacija, jeste da ima ulogu „gedžeta“ koji njenom korisniku olakšava svakodnevno ili povremeno funkcionisanje, u poslu i životu, ili prosto pruža zabavu ili određene informacije. To mogu biti aplikacije za hvatanje beleški, plaćanje parkinga, obrađivanje fotografija, puštanje muzike, raznih igrica, socijalnih mreža i raznih drugih stvari. Skoro sve što nam padne na pamet.

Pored toga, danas se, skoro pa podrazumeva, da svaki posao – kompanija ili organizacija, ima svoju mobilnu aplikaciju ili da njihov veb sajt bude prilagođen za otvaranje na mobilnom telefonu ili tabletu.

Kada se spremate da prisustvujete nekoj konferenciji, svakako ponesite sa sobom iPad ili Android, netbook, tablet ili laptop. Hvatanje beleški na papiru i nošenje torbe sa gomilom štampanih dokumenata i materijala je ipak prevaziđeno. A i teže. Zato, proverite da li imate instalirane aplikacije koje smo podelili u sledeće kategorije, a koje će Vam olakšati funkcionisanje na konferenciji i pružiti osećaj tehnološke sigurnosti:

Info o konferenciji

Proverite da li konferencija na koju idete ima mobilnu aplikaciju. Mobilne aplikacije obično pružaju sažete i direktnije informacije o događaju nego veb sajt te konferencije. Ukoliko konferencija nema svoju aplikaciju, svakako posetite njihov sajt.

–          Pronađite program konferencije sa temama predavanja, diskusijama, predavačima, govornicima i ostalo

–          Budite u toku sa najnovijim dešavanjima vezano za konferenciju

–          Kreirajte sopstveni onlajn raspored konferencije sa sesijama kojima planirate da prisustvujete

–       Pogledajte ko još prisustvuje i predstavite se ostalim učesnicima preko centralnog sistema za razmenu poruka među učesnicima (attendee messaging center).

Lokacija

Ukoliko idete na konferenciju u drugu zemlju ili drugi grad, nemojte kretati bez Google Maps. Ono što vam dodatno može olakšati funkcionisanje jeste Foursquare, kako bi videli savete o tome gde se nalazite, kao i gde se vaši prijatelji „čekiraju”. AroundMe je sjajan za pronalaženje stvari koje su vam potrebne u vašoj blizini. Stay.com je takođe korisna aplikacija koja vam pruža informacije o turističkim atrakcijama sa sve oflajn mapama, ukoliko pored konferencije, imate i slobodnog vremena za razgledanje.

Putovanje

Must-have aplikacije kada idete na konferencijuZa sam put i izbor i rezervaciju smeštaja, ukoliko to radite sami, trebaće Vam booking.com, Tripadvisor, kao i aplikacija avio kompanije koju koristite. Za region Jugoistočne Evrope možete koristiti i portal kongresniturizam.com, odnosno SEEmice.com za informacije o destinaciji, postojanju direktnih letova, kao i samog smeštaja.

Poslovni „gedžeti”

Mejlovi. Proveravanje mejlova je svakodnevna aktivnost, bez obzira da li ste na konferenciji ili u kancelariji, stoga će Vam biti potreban Gmail, K-9 Mail ili neka druga mejl aplikacija koju preferirate.

Skener vizit karti (business card scanner). Ukoliko ne želite novčanik pun vizit karti ili večitu borbu sa izgubljenim karticama po tašnama i džepovima sakoa, aplikacija za skeniranje vizit karti je must-have za svaki poslovan susret. Ima puno aplikacija za tu namenu, od besplatnih možete probati CardMunch za iOS, CamCard i ScanBizCards app za Android.

Hvatanje beleški (note taking app). Evernote je odlična, besplatna aplikacija koja vam omogućava brzo hvatanje beleški – tekstualno, vizuelno, klipovi, glasovne napomene, kao i kreiranje „To Do” listi.

QR kod skener. Jedan od naprednih načina deljenja informacija jeste QR kod, koji može biti postavljen na vizit kartu, letak, program konferencije itd. U tom slučaju, trebaće vam aplikacija za skeniranje tog koda. Možete probati QR Barcode Scanner.

Ostalo

Društvene mreže. U zavisnosti na kojim mrežama ste aktivni, tu su aplikacije Facebook i Facebook Messenger, Twitter, LinkedIn, Google+, Skype, Viber i ostale.

Foto/Video. Neke od široko rasprostranjenih aplikacija su Instagram, YMust-have aplikacije kada idete na konferencijuouTube, a tu je i Camera+ kao dobra aplikacija za fotografisanje (camera app), Snapseed za foto editovanje i slično.

Muzika i događaji. Neke od aplikacija za puštanje muzike su Soundcloud, Spotify, Applauze (pušta i lokalnu muziku), kao i Eventbrite, preko kojeg možete da pronađete lokalne događaje, dobijete preporuke za popularne događaje, kao i da rezervišete i kupite karte za njih.

Hrana i piće. Među aplikacijama koje Vam mogu pomoći pri izboru restorana, hrane i pregled iskustava gostiju širom sveta izdvajaju se Urbanspoon, Yelp, Foodspotting. Za upoznavanje i selekciju vina tu su Vivino Wine Scanner, Wine Dictionary i drugi.

Ovo su neke od aplikacija koje će vam olakšati funkcionisanje kada prisustvujete nekoj konferenciji ili kongresu. Izbor onih koje ćete koristiti, svakako zavisi od vaših ličnih preferencija i potreba, kao i od specifičnosti događaja kojem prisustvujete.

Cilj je bio da se predstavi koncept deljenja i dobijanja informacija putem mobilnih aplikacija, koji predstavlja savremen, tehnološki inovativan, danas must-have i lakši način.

M.M.

SHARE
Prethodni tekstJump Inn Hotel Belgrade, Srbija
Sledeći tekstRenovirani Grand Hotel Neum 4*, BiH
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.