Očigledno je da je organizovanje događaja kompleksnije nego ikada. Sve je izraženija potreba za praćenjem i skupljanjem podataka, analizom i povraćajem uloženih sredstava. Privlačenje učesnika sve je važnije i, shodno tome, sve zahtevnije. Odgovoran pristup prema čovekovoj okolini i „zeleni“ pristup takođe su postali neophodnost. Osim toga, sve je manja mogućnost da jedna osoba sama organizuje događaj bez ičije pomoći. Svi ovi aspekti mogu se rešiti odgovarajućom primenom tehnologije.

Uporedo sa razvojem i rastom popularnosti mobilnih aplikacija, stvorene su i razne mobilne aplikacije koje pomažu pri organizaciji događaja.

Postoje razni provajderi ovih aplikacija, ali ono što u suštini svi oni nude jeste mobilna aplikacija za konkretan događaj – konferenciju, kongres, sajam i sl. Učesnici događaja koriste tu mobilnu aplikaciju koja je editovana i prilagođena za konkretan događaj. U sklopu aplikacije oni mogu da vide raspored predavanja, sesija, imena predavača, kratke biografije predavača.

Na mestu događaja, u realnom vremenu, putem aplikacije mogu biti obavešteni o aktuelnim dešavanjima ili eventualnim izmenama programa.

Na licu mesta, mogu putem aplikacije, učestvovati u raznim anketama koje organizator sprovodi, a propusnica za ulaz na događaj se može skenirati direktno iz aplikacije.

Sponzori su takođe inkorporirani u aplikaciju, a podržano je deljenje informacija, slika i tvitova na društvenim mrežama sa #hashtagom tog događaja.

Sve aktivnosti učesnika se mere, pa pružaju kvalitetnu povratnu informaciju i analitičke podatke organizatorima događaja kao i sponzorima o broju učesnika, broju klikova i pregleda, uspešnosti određenih sesija i predavača i tako dalje.

DoubleDutch
DoubleDutch

Sve ovo organizatorima daje smernice za usavršavanje događaja za sledeći put, a sponzorima uvid u izloženost svog brenda, proizvoda ili usluge i korist koju su imali od sponzorisanja tog događaja.
Bitna stavka svih ovih mobilnih aplikacija jeste i što one maksimalno podržavaju „paperless” filozofiju i omogućuju da događaj bude sa što manjim štetnim uticajem na životnu sredinu.

U nastavku, pogledaćemo kratak pregled vodećih provajdera ovih aplikacija.

DoubleDutch (www.doubledutch.me) je nagrađivani provajder mobilnih aplikacija za događaje koje su usmerene  ka skupljanju i prikazivanju podataka uživo sa događaja.

DoubleDutch razvija mobilne aplikacije za događaje i jaku analitičku platformu koja organizatorima pomaže da unaprede efektivnost u realnom vremenu i da privuku više učesnika.
Kompanije se oslanjaju na DoubleDutch aplikaciju za događaje kako bi oduševili učesnike, stekli jedinstven uvid u sam događaj i olakšali komunikaciju između svih zainteresovanih korišćenjem napredne mobilne tehnologije.
Izlagačima i sponzorima, DoubleDutch nudi skeniranje propusnica u okviru same aplikacije (in-app) i praćenje marketinških aktivnosti.

Event Mobi (www.eventmobi.comje alatka za pravljenje namenske konferencijske aplikacije.
Prva strana aplikacije za događaj koju će svaki učesnik videti može se kreirati i prilagođavati povlačenjem i postavljanjem (drag and drop).
Ove namenski napravljene aplikacije za događaje lako se mogu naći preko mobilnog veb pretraživača ili u bilo kom App Store-u.

eventmobi
eventmobi

U aplikaciji ima mesta za sponzore, privatan čet za učesnike, njihove utiske kroz favorite, sačuvane beleške, ankete i ispitivanja u realnom vremenu, direktna pitanja za govornike kroz aplikaciju za događaje, zatim, analizu interakcije između učesnika posredstvom aplikacije i još mnogo toga.

Quick Mobile (www.quickmobile.com) stvara platformu za utiske sa događaja.
Oni su razvili aplikaciju za događaje, sastanke, poslovne sajmove i skupove svih veličina (MobileEvent), alatke za planiranje i organizovanje višestrukih skupova i pomoć organizatorima pri organizaciji događaja i sastanaka (MobilePlanner).
Takođe su razvili brendirane mobilne aplikacije za mesta gde se održavaju događaji, zajedno sa čitavim nizom sredstava koja poboljšavaju utisak gostiju i pomažu im da maksimalno uživaju u svom boravku, od mapa do obližnjih prijatnih mesta i atrakcija (MobileVenue).

Cvent (www.cvent.com) obezbeđuje platformu za: organizaciju događaja, onlajn registraciju, odabir mesta za događaj i tehnologiju mobilne aplikacije – sa preko 137.000 aktivnih korisnika sistema.
Tradicionalni postupci organizacije događaja modernizovani su posredstvom njihove integrisane platforme.
Planeri mogu da vode sve događaje na jednoj platformi. Mogu lakše da nađu prostor za događaje, da planiraju događaje, privuku učesnike, procene uspeh događaja i još mnogo toga.

CrownCompass od Cventa nudi inovativnu mobilnu aplikaciju kreiranu za konferencije, sastanke, konvencije, poslovne sajmove i skupove.
Kada, na primer, napravite aplikaciju za poslovni sajam bolje ćete prikazati izlagače i sponzore. Njihovi brendovi mogu biti napred, centrirano, sa logotipom, profilom kompanije i linkovima koji vode ka dodatnim sadržajima.

quickmobile
quickmobile

Mobilna aplikacija za poslovni sajam znači brži i efikasniji marketing i merljive rezultate za izlagače i sponzore, što osigurava njihovo zadovoljstvo i zainteresovanost za organizovanje sledećeg skupa.
Cvent je takođe razvio tehnologije za događaje na licu mesta, kao što su podsticanje aktivnog učestvovanja (Social Wall) i registrovanje pri dolasku (OnArrival). Cvent je takođe poznat po svojim onlajn anketama.

EventBoard (www.eventboardmobile.com) nudi platformu na kojoj planeri mogu da podele potpuno funkcionalan interaktivni, konferencijski katalog i mapu, laku za korišćenje, kao i da stvore onlajn zajednicu koja bukvalno povezuje učesnike konferencije, govornike, sponzore, izlagače i planere. Izmene u konferecijskoj aplikaciji mogu se unositi u realnom vremenu i mogu se slati obaveštenja učesnicima konferencije.
Zaposleni u EventBoard-u lepo su naznačili sve prednosti korišćenja mobilnih aplikacija za konferencije kako za organizatore, tako i za učesnike.

Kliknite da pogledate prikaz prednosti mobilnih aplikacija za učenike i organizatore.

SHARE
Prethodni tekstHolistički centar LifeDESIGN Hotela u Beogradu
Sledeći tekst54. godišnja IFATCA konferencija u Bugarskoj
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.