Kongresni centar Mediteran – PRVI KONGRESNI CENTAR U CRNOJ GORI

0
4772

Često smo imali priliku da čujemo kako Crnoj Gori nedostaje kongresni centar. Međutim, sudeći po sadržajima hotela Kongresni-centar-MediteranMediteran u Bečićima, da li to znači da ga ona ipak ima?

Leonarda Đinović: Da, Kongresni centar Mediteran je otvoren u maju 2009. godine i posluje u sklopu hotela Mediteran u Bečićima ali kao prostorno odvojena cjelina.

Možete li nam reći nešto više o kapacitetu i sadržajima Kongresnog centra?

Leonarda Đinović: Na dvije etaže, Kongresni centar Mediteran može da ugosti 1.300 osoba u svojim salama. Posjeduje dvije velike dvorane, od kojih je jedna amfiteatar, kapaciteta 450 mjesta sa kabinama za prevodioce, novinare i komentatore, a druga je na prvom spratu, kapaciteta 700 osoba, koja ima dnevno osvetljenje i uskoro će imati mogućnost da se pregradi po potrebi na 3 manje sale. Ova velika dvorana na prvom spratu odlična je kako za kongrese tako i za organizaciju gala večera, svadbi, modnih revija, izložbi…

Kongresni-centar-MediteranPored već pomenute dvije dvorane, Kongresni centar Mediteran ima i 7 manjih prostorija za sastanke kapaciteta do 50 mjesta, VIP salu, lounge sa café barom kao i propratne sadržaje (garderobu, magacine, toalete…). Takođe, u samom hotelu Mediteran postoje jos 4 sale za sastanke, kapaciteta do 100 mjesta. Osim glavnog ulaza u kongresni centar, gdje je za VIP goste omogućeno da se kolima direkno dođe do ulaznih vrata, odakle pravo u VIP salu; postoji i direktan ulaz iz hotela, čime je gostima smještenim u hotelu omogućeno da imaju poseban pristup.

Kongresni centar Mediteran je otvoren pre manje od godinu dana, ali ipak ste imali prilike da ugostite neke značajnije kongrese?

Leonarda Đinović: Naravno, prvi kongres koji smo imali odmah po otvaranju bio je XIII kongres društva ljekara Crne Gore sa međunarodnim učešćem. Zahvaljujemo se Društvu ljekara Crne Gore i Ljekarskoj komori Crne Gore koji su odmah na početku imali poverenja u nas. Kasnije su uslijedili kongresi u organizaciji Ministarstva odbrane Crne Gore, Američke ambasade u Crnoj Gori, USEUCOM-a, FECC-a, UNDP-a, CEP-a, GTZ-a, kao i mnogi corporate seminari. Ministarstvo odbrane Crne Gore je već postalo naš stalni partner.Kongresni-centar-Mediteran

Osim činjenice da je trenutno jedini u Crnoj Gori, po čemu biste izdvojili Vaš kongresni centar ?

Leonarda Đinović: Ono što odmah upada u oči je specifičnost enterijera. Unutrašnjost kongresnog centra Mediteran je rađena od kvalitetnih kamenih ploča sa mozaicima, što je u skladu sa uređenjem cijelog hotela Mediteran, gdje je  gostima omogućeno da uživaju u prirodnom ambijentu koga čini kombinacija vode, kamena i zelenila. Na svakom koraku se čuje šum vode, kako iz brojnih bazena tako i mnogobrojnih fontana i akvarijuma, što doprinosi opuštajućoj atmosferi.

SHARE
Prethodni tekstSOCIJALNO NASLEĐE PODSTICAJNIH PUTOVANJA
Sledeći tekstDRUGA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA EKOTURIZMA u Novom Sadu
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.