Miona Milić
Miona Milić

Tema broja: Kako biti uspešan Event planer?

Znate one ljude ili baš neke od vaših kolega koji su uglavnom rastrzani, konstantno
proveravaju mejlove sa mobilnog, s vremena na vreme dobiju napad panike, komuniciraju
sa bezbroj ljudi, od kojih moraju da isfiltriraju samo „prave“ informacije, neretko kažu – ne mogu ovo više, ali uprkos svemu, imaju taj neki tajanstveni osmeh na licu?

Da, to su Event planeri. Bave se veoma stresnim poslom, tačnije, prema istraživanju sajta CareerCast, nalaze se na 5. mestu najstresnijih poslova u 2016., a iznad njih, čisto da uporedite, nalaze se – vojska, vatrogasci, piloti i policajci. Pitate se, zaboga, zašto bi onda neko to radio uopšte?

Obično se bave nekom fizičkom aktivnošću kako bi se rasteretili nakon posla, a često vole adrenalinske sportove i/ili su hedonisti. Organizovanost, analitičnost, odgovornost i veština komunikacije su im jača strana. Vole izazove. Uprkos napornom i stresnom radu, koji se ne vidi i ne ceni baš uvek, posao Event planera pruža jako visok stepen lične i poslovne satisfakcije, kada se odradi uspešno. Lično smatram ovo najvećom vrednošću. Što je komplikovaniji posao, to je stepen satisfakcije, nakon uspeha, veći. A ako se desi neka greška, to je prilika da se veoma svesno i brzo uoči propust i nauči šta ne sme da se ponovi. Ukoliko se prilika za učenjem u ovom slučaju propusti, ispada se iz igre zvane uspešan Event planer. Pravila su stroga, a očekivanja visoka.

U ovom broju SEEbtm magazina možete pročitati koje su osobine potrebne za uspešnog
Event planera, kako da predupredite najčešće greške, šta treba znati o VIP protokolu, šta je „zdrava“ komunikacija, kako se boriti sa stresom i još mnogo toga.

Dobar Event planer, bilo da je zaposlen i/ili spoljni saradnik, zlata je vredan za svaku kompaniju i organizaciju. On drži u rukama aktivnosti i događaje kompanije, balansira
između očekivanja klijenata, nadređenih, ostalih zaposlenih, i usklađuje sa imidžom, politikom kompanije, i, ne najmanje važno, njenim budžetom.

Uz gore navedeno, zanimanje Event planera je veoma dinamično, koje omogućava
upoznavanje velikog broja ljudi, prostora, hotela, putovanja i široku paletu iskustva i
doživljaja. Ipak, kako odoleti?

Miona Milić

glavni i odgovorni urednik

SHARE
Prethodni tekstSL Industry – Nov hotel u Trebinju
Sledeći tekstSvaki događaj je kao slaganje puzle
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.