Hotel čije su sobe 155 metara ispod zemlje

0
3943

Neobičan hotel u ŠvedskojU Švedskoj se nalazi jedan od najčudnijih hotela na svetu – Sala Silvermine hotel, čije se sobe nalaze 155 metara ispod zemljine površine i do njih se može doći jedino liftom koji se nalazi u nekadašnjem rudniku srebra. Liftom se do soba stiže za nekoliko sekundi. Noćenje u ovom neobičnom hotelu košta 440 evra, a za tu cenu gosti mogu da uživaju u luksuznim krevetima, šampanjcu i da se koriste srebrnim posuđem. Soba ima ukupno 14, a sve su uređene u minimalističkom stilu.

Sobe su osvetljene velikim lusterima i svećama, pa zbog tragova metala u zidovima sve ima neobičan srebrnkasti odsjaj. U njima nema signala za mobilni telefon, a sa spoljnim svetom se može komunicirati jedino putem interkoma.

Temperatura se u ovom hotelu može spustiti i do 2°C, mada se sobe nalaze u nešto toplijem vazdušnom džepu, gde se temperature kreću oko prijatnijih 18 stepeni celzijusa, ali se gostima svakako uvek preporučuje da ponesu nešto topliju garderobu. Uprkos i nekim nedostacima, hotel je veoma popularan, pa je tokom godine i preko vikenda uglavnom popunjen, kada su noćenja rezervisana i po nekoliko meseci unapred.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.