HemofarmLogica: zdrava logica sinergije znanja i umenja

0
4637
svecana vecera - brendiranje

Farmaceutska kompanija Hemofarm iz Vršca je domaći a internacionalni proizvođač generičkih lekova.

Poslujemo na više od 30 tržišta, najveći smo pojedinačni član generičke kuće na svetu STADA grupe. Proizvodnja generičkih lekova,  danas znači i odgovorno poslovanje jer je farmakoekonomičnost preparata preduslov da o zdravlju pričamo kao o pravu a ne privilegiji.

Prepoznajući svoju ulogu u kontekstu koji je širi od osnovne delatnosti, a to je proizvodnja lekova, Hemofarm nastoji da razvija svest o tome da  je zdravlje rezulat zajedničkog, partnerskog rada svih strana: farmaceutske industrije, lekara, farmaceuta i opšte javnosti. Taj odnos mora da podrazumeva poverenje zasnovano na pouzdanosti u kvalitet leka, terapije i svake pravovremene informacije.

Poverenje u efikasnost leka kao preduslov partnerskog odnosa sa lekarom smo zaslužili stalnim radom na usavršavanju naših znanja u prepoznavanju potreba savremene medicine, potvrđenim kvalitetom naših proizvodnih pogona, sad već sertifikovanim svim svetskim standardima pa čak i sertifikatom Američke komisije za hranu i lekove.

 

HemofarmcardioLogicaVeliki međunarodni kongresi održani u protekle tri godine u Vršcu i u Republici Srpskoj, koji su okupili više stotina lekara i farmaceuta iz celog sveta, rezultat su sinergije znanja i umenja struke i prakse. Biti organizator i domaćin ovakvih stručnih skupova je za Hemofarm bila velika čast ali i obaveza da i ubuduće dokažemo da smo spremni da pratimo tokove savremene medicine, podjednako svesni svoje najvažnije uloge a to je pravovremena informacija i lekaru i pacijentu, efikasno i ekonomično sredstvo za lečenje i alati sa kojima svi mi, zajedno, za život možemo da učinimo više.

Zdravo Mesto – Veština organizacije eventa

HemofarmcardioLogica i HemofarmgastroLogica 2008/09, Vršac i Banja Luka: U fokusu su kardiovaskularne i gastrointernalne bolesti, vodeći problemi globalne populacije. Edukacija stanovništva i stalno usavršavanje stručnih lica su neophodne kako bi se broj obolelih od ove bolesti smanjio.

HemofarmLogica je koncept koji  zaokružuje sve naše takozvane RX preparate, lekove koje prepisuje lekar. Sam koncept Hemofarmlogice podrazumeva pored sredstva za lečenje i niz alata koji kod samog lekara treba da razviju veštinu rešavanja zdravstvenog problema, a da kod pacijenta prošire saznanja o svim načinima prevencije ovih bolesti.

Vođeni ovakvom idejom, organizacija kongresa predstavlja izazov koji rado prihvataju timovi u marketingu kompanije Hemofarm. Tako su tokom 2008 i 2009. godine organizovana tri kongresa u Centru Millennium u Vršcu i dva u Banjaluci, mnogobrojni simpozijumi, seminari, promocije, proslave…brendiranje scenografije

Bez obzira na to o kojoj vrsti eventa je reč, implementacija  i menadžment događaja podrazumeva celokupno kreiranje, realizaciju i komunikaciju događaja. Od formulisanja idejnog koncepta do njegove aplikacije u svim segmentima:  kreiranje naziva i logoa, primena na svim pratećim materijalima vezanim za event, planiranje organizacije i delegiranje poslova ka timovima i ostalim službama (insource i outsource), scenografija, produkcija pratećeg i štampanog materijala (pozivnice, program, ID kartice, materijali, press kit…).

Neizostavno je naravno brendiranje celokupnog eventa, obezbeđivanje tehničkih uslova (video bim, mikrofoni, led ekrani, ozvučenje…), organizacija press konferencije i materijala (predpromotivne i promotivne aktivnosti), kao i celokupna logistika (smeštaj i prevoz, hostese, pomoćno osoblje…) uključujući ketering i prateće aktivnosti tokom i posle kongresnih aktivnosti. Celokupne aktivnosti prate se kroz scenosled koji se redovno aržurira.

team buildingZdrav Tim – Team building

Najvredniji resurs jedne kompanije su osobe koje u njoj rade, njihova energija i veštine kojima vladaju, a poslovni uspeh zavisi od njihove stučnosti, praktične obučenosti i efikasnosti u izvršavanju planiranog. Ipak, to nije uvek dovoljno. Tek elan i pozitivan stav pojedinaca koji se kroz mrežu međuljudskih odnosa prenose na čitavu grupu, sinergički se uvećavaju i stvaraju uspešan ZdravTim.

Poslovno okruženje ma koliko bilo stimulativno i dobro organizovano vremenom doprinosi razvoju ustaljenih obrazaca ponašanja koje povremeno treba protresti. Dobar način za to jeste izmeštanje u novo prirodno okruženje u kome se pruža nesvakidašnja prilika da svaka individua komunicira sa svojim kolegama kao drugim individuama gde su poslovne uloge i funkcije premeštene u drugi plan.

Upravo je zato Marketing Hemofarma uveo zdravu praksu periodičnog dislociranja uobičajenog radnog mesta organizovanjem team buildinga. Novo ZdravoMesto našeg Marketing tima je ekološki park kraj reke Karaš nadomak Jasenova u Banatu.

SHARE
Prethodni tekstHotel Townhouse 27, Beograd, Srbija
Sledeći tekstRegion kongresne industrije na jednom mestu – SEEbtm party
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.