Dubai je ugostio 100 glavnih donosioca odluka iz kongresne industrije Evrope kako bi im predstavio svoju turističku ponudu

0
3117
Camel Polo - European Mega Fam Group Tour

Sto uticajnih organizatora događaja i novinara iz zemalja širom Evrope bilo je u Dubaiu u periodu od 21. do 23. februara 2015. godine, kao deo napora Dubaia Tourism da unapredi globalni status grada kao glavne destinacije za održavanje međunarodnih poslovnih događaja.

Fam trip je bio organizovan od strane Kongresnog biroa Dubaija (Dubai Business Events – the Official Convention Bureau (DBE)), dela Dubai Tourism, kao deo tekuće strategije promovisanja grada kao „must-experience” destinacije koja može da ugosti konferencije, sastanke, kao i korporativne i insentiv događaje različitih razmera.

Pozivajući glavne donosioce odluka i novinare iz kongresne industrije da posete Dubai, DBE je ciljao na stvaranje platforme i angažovanje na izgradnji ponude Emirata za poslovne događaje, a zatim i povećanje broj posetilaca i poslovnih događaja organizovanih u gradu svake godine.

Seawings Tour - European Mega Fam Group TourČlanovi grupe koji su stigli u Dubai iz različitih gradova Evrope su tokom tri dana posetili vodeće hotele i event prostore.

Takođe, upoznali su se i sa nekoliko DMC agencija, uživali u aktivnostima kao što su druženje sa delfinima u Atlantis the Palm, razgledanje grada iz vazduha, i igranje Camel Polo u Dubai Polo & Equestrian Club.

Učesnici su bili i u poseti popularnim mestima kao što su tržni centar Dubai Mall, Dubai World Trade Centre (DWTC), Burž Kalifa, kulturni centar šeika Muhameda (Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU)), Palace Hotel, i Madinat Jumeirah.

„Dubai ima snažnu ponudu kada se pogleda infrastruktura, nivo usluga i načina života koji se ne može predstaviti samo kroz sajmove, prodajne prezentacije ili promotivne video snimke. Naši međunarodni partneri u turizmu će radije preporučiti Dubai svojim klijentima nakon što ga posete i uvere se koliko je grad prijatan i prikladan za poslovna i insentiv putovanja.” izjavio je Steen Jakobsen, direktor Dubai Business Events (DBE).

Pod „Tourism Vision za 2020” roadmap, partneri iz vlade i privatnog sektora sarađuju kako bi duplirali broj turista koji će posetiti Dubai u 2020. godini na 20 miliona posetioca po godini, sa 10 miliona koliko ih je bilo u 2012. godini.

SMCCU - European Mega Fam Group TourCiljevi strategije su da se udvostruči broj turista koji posećuju Emirate na 17 miliona po godini do 2020. godine i da poveća broj poslovnih posetilaca sa 50% na 75%, na približno 3,5 miliona ljudi po godini.

Skorašnji fam trip za Evropsko tržište je jedan od 3 planirana za 2015. godinu, sa grupama iz Azije i Severne Amerike za koje se očekuje da će posetiti ovaj grad tokom godine.

„Preliminarni feedback od ove grupe je bio jako pozitivan i nadamo se da ćemo ugostiti sve više naših partnera iz kongresne industrije u Dubaiu kako bismo učvrstili veze koje će biti postojne i obostrano korisne” dodao je Jakobsen.

Jakobsen se zahvalio i lokalnim partnerima kao što su Aerodrom u Dubaiu, Grand Hyatt Dubai, Atlantis Dubai, Gulf Dunes, Arabian Adventures, Biz Group, Seawings, Madinat Jumeirah, The Palace Downtown, Emaar, the Meydan Hotel and Burj Khalifa’s At.Mosphere, na saradnji čineći ovaj put uspešnim.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.