Tehnologija se stalno razvija i napreduje, kreiraju se novi trendovi. Organizatori bi trebalo da budu upoznati sa najnovijom tehnologijom kako bi događaji koje organizuju bili u trendu i uspevali da zadovolje i premaše rastuća očekivanja učesnika.
Izložićemo glavne tehnološke novine i trendove za buduće događaje, onako kako ih vidi kompanija Azavista, a njih će nam predstaviti g-đa Cassandra Michael, menadžer za prodaju i marketing.

1. Pronalaženje dobavljača (hotela) pomoću „proširene stvarnosti“ (Augmented Reality)

Na tržištu su se pojavile nove naočare sa tehnologijom „proširene stvarnosti“, Oculus Rift. Za sada su pre svega namenjene gejmerima, ali Azavista je uverena da će u bliskoj budućnosti uz pomoć ovog uređaja hoteli organizatorima skupova virtuelno predstavljati objekte i prostore za skupove koje će oni moći da dožive bez napuštanja svog radnog stola ili kuće.

2. Interaktivna priprema prostora za događaje

Azavista je predstavila Leap Motion, uređaj koji vam omogućava da upravljate trodimenzionalnim računarom samo pokretima ruku i prstiju.
Azavista predviđa da će se ova tehnologija koristiti zajedno sa AR naočarima i omogućiti organizatorima da interaktivno i virtuelno kreiraju i pripreme prostor za događaje.

3. Kraj kabina za prevodioce

Microsoft Skype Translator automatski prevodi vaš glas i video pozive u realnom vremenu.
Ovaj uređaj je još uvek beta verzija i ostavlja dosta prostora za unapređenja, posebno u pogledu kontekstualizacije konverzacija.
Ipak, prema Azavisti, možda će u bliskoj budućnosti ova tehnologija zameniti kabine za prevodioce.
Delegati će moći da preko svojih pametnih telefona prate svako izlaganje na bilo kom jeziku.

Self-driving Technology
Self-driving Technology

4. Futuristički spas u slučaju kiše

Nedavna inovativna kampanja predstavila je vazdušni kišobran (Air Umbrella) – kišobran koji je bukvalno nevidljiv, jer je zasnovan na vazdušnom mlazu koji stvara zaštitu od kiše. Azavista smatra da će se ova tehnologija proširiti i možda naći svoju primenu u organizaciji većih skupova na otvorenom.

5. Lični vozač za skupove

Google, Audi, Mercedes, GM i druge kompanije sve uveliko rade na razvoju vozila koja će se sama kretati – Self-driving Technology.

Do 2020. godine ova vozila bi se već mogla naći u opticaju. Azavista predviđa da će ovakva vozila biti unapred „obaveštena“ o vremenu dolaska učesnika skupova i da će ih tačno na vreme čekati na dogovorenom mestu.

6. Ankete posle skupova… ili roboti

I društvena robotika će naći svoje mesto u kongresnom sektoru. Prema Azavisti, ankete i upitnici nakon događaja mogli bi da budu zamenjeni robotima koji će skupljati utiske od učesnika na licu mesta. Blabdroid roboti dobar su primer ovakvog trenda. Prema studiji koju je izveo Institut za tehnologiju u Masačusetsu, ljudi bi možda bili spremniji da svoja osećanja saopšte veštačkoj inteligenciji nego drugim ljudima. Ovi roboti bi bili puni „razumevanja” i nekritički nastrojeni.

Wristify
Wristify

7. Termostat kao aksesoar

Wristify je narukvica koja kontroliše telesnu temperaturu onoga ko je nosi pomoću termoelektričnih materijala i senzora. Azavista smatra da bi ove narukvice u budućnosti mogle biti deljene učesnicima događaja, obezbeđujući tako 100% prijatnost i odgovarajuću telesnu temperaturu svakom učesniku u skladu sa njihovim ličnim potrebama.

O Azavisti

Sedište Azaviste je u Amsterdamu, u Holandiji. Ova kompanija je stvorila integrisanu onlajn platformu za organizovanje skupova posebno pogodnu za ljude koji se bave njihovim planiranjem. Uz pomoć širokog spektra modula i funkcionalnosti, korisnicima je omogućeno da odrade sve od prijavljivanja za skup, e-mail marketinga, upravljanja učesnicima, budžetiranja, izbora dobavljača do raznih drugih aspekata.
U Azavisti su uzeli u obzir celokupnu problematiku organizovanja savremenih skupova i kreirali platformu koja organizatorima pruža sve što je potrebno za efikasnu pripremu skupova i događaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.