Beograd će od 26. do ­29. oktobra 2017. godine biti domaćin 13. Svetskog kongresa perinatalne medicine.

Kongres će okupiti svetske stručnjake iz perinatalne i neonatalne oblasti, perinatal­ne patologije, pedijatrijske hirurgije, pedijatrijske kardiologije i genetike. Ovim povodom, imali smo čast da razgovaramo sa prof. dr sci. med. Aleksandrom Ljubićem, koji će predsedavati ovim Kongresom.

Profesor dr sci. med. Aleksandar Ljubić naučnu karijeru je posvetio reproduktivnom zdravlju žena, a danas uživa status jednog od najvećih stručnjaka u svetu.

Zamenik je sekretara Svetske asoci­jacije perinatalne medicine i profe­sor po pozivu Kornel univerziteta u Njujorku.
Predsednik je Srpskog društva za ultrazvuk u ginekologiji i akušerstvu. U 2017. godini predsedavajući je Svetskog kongresa perinatalne medicine u Beogradu.

SEEbtm magazine: Da li je Srbija prati svetske trendove u oblasti perina­talne medicine i repro­duktivnog zdravlja?

Prof. dr sci. med. Aleksandar Ljubić: Domaći stručnjaci ulažu značajne napore u prihva­tanje poslednjih trendova, i našim pacijentima su dostupni svetski standardi podjednako.
Moram da istaknem i da su naši stručnjaci prepoznati u svetu i kao lideri u kreiranju novih metoda (kao što je SEGO program, na pri­mer), zbog čega Srbija ima jednu od vodećih pozicija u regionu.

SEEbtm magazine: Kako je Beograd odabran za domaćina Svetskog kongresa?

Prof. dr sci. med. Aleksandar Ljubić: Kandidaturu smo radili zajedno sa  Kongresnim biroom Srbije (depar­tmanom TOSa), kao i našom kongresnom agencijom „Aria“ i podrazumevala je kreiranje posebnih dokumenata kojima mi pokazujemo kvalitativnu i kvantitativnu sposob­nost da organizujemo ovako važan događaj od oko 3.000 delegata

Nakon toga usledila je promocija naše kandidature ka kolegama iz inostranstva, a na finalnoj prezenta­ciji ispred Borda Svetske asocijacije odlučeno je da Beograd ima dovoljno kapaciteta i znanja da preuzme organizaciju.Naravno, iako ovo zvuči kao nevero­vatan lak zadatak, jasno je koliko je truda i zalaganja uloženo.

SEEbtm magazine: Kakva je veza između organiza­cije događaja i razvoja različitih oblasti medicine?

Prof. dr sci. med. Aleksandar Ljubić: To je jedinstvena prilika da upozna­te kolege iz sveta, da predstavite svoje istraživanje i svoje kapacitete, da se uverite u kvalitet i inovativnost novih metoda i tehnologija.

Slobodno mogu reći da organizacija međunarodnih kongresa u Srbiji je ključ uspeha i opstanka u svakoj pro­fesiji, naročito u medicini.

Događaji su pogotovo bitni za mla­de specijalizante jer upravo u svojoj zemlji imaju šansu da uče i razgova­raju sa vodećim stručnjacima i pred­stave svoje rezultate istraživanja.

SHARE
Prethodni tekstZIGZAG Integralni hotel
Sledeći tekstAdvent u Zagrebu najbolji u Evropi
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.