Advent u Zagrebu najbolji u Evropi

0
3464
Advent Zagreb
Advent Zagreb

Obeležavanje Adventa je vekovni deo hrišćanske tradicije u katoličkim zemljama, a njegov važan i neizostavan deo je i božični sajam koji se obično organizuje na glavnom gradskom trgu.

Advent ili dolazak, označava predstojeći dolazak Spasitelja i obeležava se četiri nedelje pred Božić, koji se slavi 25. decembra.

Portal European Best Destination proglasio je Advent u Zagrebu  najboljim u Evropi  za 2016. godinu. Jednu od najprestižnijih nagrada Zagreb je osvojio u konkurenciji dvadeset gradova, među kojima su Beč, Strazbur, Ahen, Kolmar, Brisel, London.

Organizatori zagrebačkog Adventa najavili su da će ove godine program biti još raznovrsniji i da će se održavati na više od 30 gradskih lokacija. U sklopu Adventa u Zagrebu odražava se projekat „Poklon s pričom“ , sa idejom da se, pre svega, istakne važnost pravih vrednosti, naročito tokom praznika. Cilj ovog projekta da podstaknu ljude da tokom praznika poklanjaju jedni drugima ono najvažnije – ljubav i svoje srce.

Predsednice Turističkih organizacija Zagreba i Opatije, Matrina Bienenfeld i Lazarela Komlen, naglasile su da je Advent idealno vreme za upoznavanje Zagreba i Opatije u prazničnoj atmosferi koja se oseća na posebno okićenim i ukrašenim trgovima i ulicama odakle se širi miris toplog čaja, kafe i kuvanog vina.

Doživite Advent u hotelima Aristos Zagreb, Dubrovnik Zagreb i hotelima iz HUP grupacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.