Asocijacije biraju Lozanu za međunarodna predstavništva

Koncentracija udruženja u Lozani i širom Švajcarske donose značajan pozitivan ekonomski uticaj

0
5586

Lozana, Švajcarska nastavlja da privlači međunarodne Asocijacije da lociraju međunarodna predstavništva u ovom gradu, zajedno sa Svetskom federacijom kuglanja (Federation Mondial du Bowling (World Bowling)) i Međunarodnom svetskom asocijacijom Igara (International World Games Association (IWGA)), koje su već u 2015. otvorili nove prostorije.

Sada ima više od 70 međunarodnih sportskih i udruženja iz drugih industrija sa sedištem u Lozani. Među njima su skoro 60 međunarodnih sportskih udruženja, uključujući 55 sportkih udruženja, plus Međunarodni Olimpijski komitet, čineći grad jednim od primarnih centara za sedišta međunarodnih asocijacija u Evropi.

olympic museum
Panoramski pogled iz Olimpijskog muzeja u Lozani, Švajcarska

Koncentracija udruženja u Lozani i širom Švajcarske imala je značajan pozitivan ekonomski uticaj, prema nedavnom izveštaju Međunarodne akademije za sportsku nauku i tehnologiju (AiSTS). Studija AiSTS-a na temu “Ekonomski uticaj međunarodnih sportskih organizacija u Švajcarskoj 2008-2013” otkrila je da svaki švajcarac (CHF1) potrošen u Švajcarskoj od strane Međunarodnih sportskih organizacija donosi 1.55 švajcaraca (CHF 1.55) za lokalnu ekonomiju.

U pogledu poslovnog turizma konkretno, izveštaj je otkrio da je prisustvo Međunarodnog Olimpijskog komiteta, lociranog u Lozani, kao i ostala međunarodna sportska udruženja u Švajcarskoj, privukli više od 32.000 noćenja poslovnih poseta svake godine, a prosečni ekonomski uticaj se procenjuje na oko 19 miliona CHF, odnosno oko 18 miliona evra.

Lozana je takođe poželela dobrodošlicu međunarodnim asocijacijama iz celog sveta tokom Međunarodnog i evropskog kongresa Asocijacija 2015 (International and European Associations Congress), održanom u švajcarskom tehnološkom kongresnom centru (Swiss Tech Convention Centre) od 5-7. maja.

Olivije Matijeu (Olivier Mathieu), menadžer kongresa i sastanaka u Turističkom i kongresnom birou Lozane, kaže:

“Kao kuća Međunarodnog Olimpijskog komiteta i Olimpijskog muzeja, Lozana je poznata kao ključna lokacija za vise od 60 međunarodnih sportskih federacija i udruženja. Izuzetno smo ponosni na naše sportske baštine, a pored toga smo primetili i povećano prisustvo međunarodnih acosijacija iz raznih sektora, od medicinskih i istraživačkih do visokog obrazovanja i održivosti.”

Lozana je domaćin preko 30 svetskih i evropskih multinacionalnih predstavništva, uključujući: Nestlé/Nespresso, FERRING Pharma, Nissan International, Adecco, Cisco, Logitech i Philip Morris.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.