AJFELOV TORANJ – NAJVREDNIJI KULTURNI SPOMENIK

0
7412

Ajfelov toranjIstraživanje koje je sprovedeno, zasnovano je na imidžu, brendu i vidljivosti spomenika. U studiju je uvršteno deset različitih parametara, koje su iznele razne organizacije za analizu i statistiku. U obuhvaćene kriterijume spade i turistički indeks, prema kojem se uzima u obzir „ekonomska vrednost lokacije, čuvenost spomenika, priliv posetilaca teritoriji i spomeniku”, te indeks „ekonomske privlačnosti” u koji spadaju  faktori poput broja stvorenih radnih mesta i izvozna vrednost.

Prvo mesto po vrednosti pripalo je Ajfelovom tornju, koji prema procenama vredu 344 milijarde funti. Ajfelov toranj koji je izgrađen 1889. godine, posetilo je tokom prošle godine oko 7,1 milion ljudi. Italijani se mogu zadovoljiti činjenicom da je na drugom mestu Koloseum, sa vrednošću koja je pet puta manja od vrednosti tornja.

SHARE
Prethodni tekstPOSTER PREZENTACIJA
Sledeći tekstPRAG – TRADICIONALNO MODERNA KONGRESNA DESTINACIJA
Avatar
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit. Vestibulum ac vehicula leo. Donec urna lacus gravida ac vulputate sagittis tristique vitae lectus. Nullam rhoncus tortor at dignissim vehicula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.