10 godina stvaranja vrijednosti kroz inovacije

0
2182

Institut za inovacije, neprofitna organizacija koja spaja znanost i praksu u vidu razvoja inovacijskih potencijala pojedinaca i kompanija, proslavio je 10 godina od osnutka 2008. godine.

U hotelu Westin okupilo se preko 150 ključnih osoba vodećih regionalnih kompanija i partnera Instituta kako bi zajedno obilježili i proslavili ovu obljetnicu.

Fokus rada Instituta za inovacije je na strukturiranju strategija stvaranja vrijednosti, umjesto preraspodjele postojećih, a kako bi se uspješno razvili ambideksterni inovacijski sustavi. Na taj način kompanija istovremeno balansira efikasnost gdje eksploatira postojeći biznis i maksimizira vrijednost u postojećem biznisu (exploitation), te inovacije gdje istražuje i razvija nove strateške prilike kako bi se stvorila vrijednost u novom biznisu (exploration).

Tijekom proslave riječ su imali Predsjednik Akademskog Vijeća i osnivač Instituta za inovacije, profesor Goran Vlašić te profesor John Deighton sa Harvard Business Schoola. Vlašić se zahvalio svim partnerima na dugoročnoj suradnji, no istaknuo kako je izuzetno važna dubina suradnje koja sa partnerima raste iz godine u godinu te se intenzivira kroz razvoj strategija stvaranja vrijednosti kroz inovacije na svim organizacijskim razinama. Prof. Deighton sa Harvarda ističe važnost rada Instituta za akademsku i poslovnu zajednicu na globalnoj razini te izuzetan doprinos razumijevanju kreativnosti i inovacija na razini pojedinaca i kompanija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.