Usvojena je odluka da se dozvoli organizovanje stručnih skupova i kongresa do 100 ljudi

0
2444

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Hores, poslao je 15. maja saopštenje da je njihova inicijativa upućena Кriznom štabu i Vladi Republike Srbije urodila plodom. Кrizni štab je podržao predlog i usvojena je odluka da se dozvoli organizovanje stručnih skupova i kongresa do 100 ljudi.

U navedenoj inicijativi, pored ostalog, stoji: ” Skrećemo pažnju da bi Krizni štab Vlade Republike Srbije trebalo da, za razliku od ostalih masovnih okupljanja, poput festivala, sajmova, sportskih događaja, da dozvoli organizovanje sastanaka shodno uslovima za svaki pojedinačni hotel, koji ispunjava uslove za organizaciju stručnih sastanaka i događaja, jer je upravo sada period za njihovu organizaciju, u hotelima u Srbiji. Stoga, predlažemo da hoteli, koji poseduju posebne specijalizovane sale, mogu da organizuju događaje, kao što je propisano za ustanove kulture, a to se odnosi, pre svega, na rastojanje od 1,5 metara u svim pravcima, ili 4 kvadrata po učesniku uz korišćenje zaštite od pleksiglasa. Predlažemo da bude maksimalno 100 učesnika, bez obzira na to što pojedini hoteli imaju i mnogo veće kapacitete. Takođe, predlažemo da se za organizaciju sastanaka sa večim brojem od 100 učesnika, zatraži posebno odobrenje od strane Kriznog Štaba.”

Ova odluka da se podrži navedena inicijativa će, na dodatni način, podstaći sektor ugostiteljsko-turističke privrede, koji je bio najviše pogođen tokom pandemije COVID-19, a zahvaljujući velikom broju vakcinisanih građana i sve boljoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.