Zamkovi i neobični prostori u Sloveniji nisu retkost

0
5327

 

Postojnska jama
Postojnska jama

POSTOJNSKA JAMA – Kako bi se organizovao neki događaj i od njega napravio poseban doživljaj, nešto više od onog što se nudi kao deo standardnog niza proizvoda i usluga, Postojnska jama može predstavljati najbolji izbor i ugostiti privatnu proslavu po porudžbini ili neki privatni društveni događaj ili sastanak.

Sve vrste događaja, od posebnih događaja za pojedince do događaja za grupe, institucije i kompanije, mogu biti organizovani u Postojnskoj jami.

Palata Jamski dvorec poznata je kao vrhunski centar kulinarstva i događanja, smeštena u divnom okruženju tačno ispred ulaza u Postojnsku jamu. U njoj je smešteno nekoliko kongresnih hala, restorana i terasa a sadrži i svu potrebnu opremu.

Gostima se doživljaj u palati može učiniti još interesantnijim ako iskoriste prednosti tura i drugih usluga u pećinama, u zamku Predjama ili bilo gde u okviru destinacije. www.postojnska-jama.si

Zamak Ljubljana
Zamak Ljubljana

ZAMAK LJUBLJANA – Srednjevekovni Zamak Ljubljana služio je mnogim svrhama u prošlosti;  prvobitno je bio utvrđenje, zatim boravište provincijskog guvernera, vojna kasarna, čak i zatvor.

U novije vreme, njegovim mnogim ulogama može se dodati i uloga glavne turističke atrakcije i gradskog obeležja.

Eksterijer zamka, kako sad izgleda, datira od sredine XVI i početka XVII veka.

Obuhvatna obnova tokom proteklih godina, koja je sada okončana, ovoj sjajnoj lokaciji je obezbedila moderne prostore za sastanke i bankete, time je preobražavajući u jedinstveno mesto za manje poslovne sastanke i naročito za društvene funkcije.

Zamak odlikuje sedam unutrašnjih funkcionalnih prostora koji mogu, na prijemima, da ugoste maksimum 400 gostiju u najvećem od njih, uz prostrano dvorište koje nudi kapacitet od 800 gostiju.

Najnoviji dodatak tokom 2009. godine su dve funkcionalne prostorije, Friedrick 1 i 2, koje su pored Palatiuma i sale Estates. www.ljubljanacastle.si

Palata Auersperg
Palata Auersperg

PALATA AUERSPERG – Gradski muzej postaje sve popularniji prostor za organizaciju prijema, banketa, manjih konferencija ili seminara, kao i kulturnih i drugih događaja.

Atrijum muzeja ili srce renesansne palate, odlikuje se svojom čistom elegancijom i funkcionalnošću. Beli mermer, staklene galerije, stubovi i lukovi od čvrstog kamena koji pružaju pogled na otvoreno unutrašnje dvorište, dodaju mu naročitu atmosferu koja je savršen okvir za raznovrsne društvene događaje.

Atrijum može da ugosti do 200 gostiju (ili 400, ako se spoji sa dvorištem) za prijeme ili do 80 gostiju za bankete / večere sa sedenjem.

Muzejski prostori pružaju i druge originalne funkcionalne celine, uključujući i Projekcionu salu sa 81 sedištem, a to je i konferencijska prostorija pogodna za manje konferencije, predavanja, panel – diskusije, prezentacije sa okruglim stolovima, kada se mogu postaviti i dodatnih 30 mesta.

Takozvana Gradonačelnikova soba najpogodnija je za protokolarne prijeme, ceremonije uručivanja nagrada i zvanične društvene događaje, sa prostorom za 60 gostiju ako stoje, ili sa 45 sedišta. Ona postaje bliska srcu posetilaca zbog svog crvenog i zlatnog sjaja i odabira najdragocenije simbole grada. www.mgml.si

ZAMAK BLED – Prema pisanim izvorima, zamak Bled je najstariji zamak u Sloveniji. Prvi put se pominje 1011. godine u darodavnoj tapiji kao selo Veldes (castellum Veldes).

Kao simbol Bleda i Slovenije, smešten na vrhu strme litice koja se izdiže 130 metara iznad ledničkog jezera Bled, nalazi se istoimeni zamak.

Zamak Bled
Zamak Bled

Slika zamka koji čini dramsku pozadinu za romantično ostrvce sa crkvom na njemu, donela je ovom kompleksu svetsku reputaciju tokom vekova.

Terase zamka pružaju spektakularan pogled na jezero i ostrvo, duž oblasti Dežela sa Lescem i Radovljicom, a preko planinskih venaca Karavanki i julijskih Alpi.

Usled svoje strateške geografske lokacije, Bled je oduvek bio važno mesto za političke i druge zvanične sastanke visokog ranga.

Zamak posećuje niz visokih zvaničnika i državnika koji uživaju u divnim prizorima okolne prirode koji oduzimaju dah.

U zamku se mogu ugostiti događaji, kao što su: politički i korporativni događaji, poslovni sastanci, srednjevekovne priredbe i događaji, venčanja, koncerti, kulturni događaji.  www.blejski-grad.si

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.