U organizaciji Asocijacije i regionalnog portala za kongresni i poslovni turizam Kongresniturizam.com i SEEbtm magazina okupili su se, početkom godine, po peti put u Beogradu, najznačajniji predstavnici iz oblasti kongresnog turizma iz Srbije i regiona. Hajde da bacimo pogled na ovaj događaj sa aspekta event menadženta.

Prvog dana Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, 19. februara 2015. godine, skup pod nazivom SEEbtm Party (South East Europe Business Travel & Meetings) održan na Kalemegdanskoj terasi, okupio je 250 najznačajnijih predstavnika iz oblasti poslovnog i kongresnog turizma (hotela, event prostora i kongresnih centara, agencija i kompanija koje su organizatori događaja), a ujedno i značajne predstavnike turističkih organizacija.

Organizacija SEEbtm Party-a svaki put predstavlja izazov. 

SEEbtm Party predstavlja ozbiljnu platformu za uspostavljanje i širenje regionalne saradnje u oblasti poslovnih putovanja i organizacije događaja kao i mogućnost razmene iskustva, uspostavljanja i učvršćivanja kontakata.

SEEbtm Party 2015
SEEbtm Party 2015

Obzirom da su gosti na ovom događaju profesionalci iz oblasti organizacije događaja, organizacija SEEbtm Party-a svaki put predstavlja izazov, kako bi se prevazišla uvek visoka očekivanja.

Ove godine, prostor u restoranu Kalemegdanska Terasa je totalno bio preuređen uz pomoć tehničke podrške koja je bila poverena agenciji Wizard Sounds Lights. Osvetljenje, veliki LED ekran, zvezdano nebo na bini su neki od detalja.

Veliki digitalni totem visine 2m, obezbeđen od strane Linford agencije, na ulazu, prikazivao je celo veče potrebne informacije, na vrlo upečatljiv način. Inače, sama Kalemegdanska terasa odiše duhom elegancije, luksuza i tradicije, dok prilaz prostoru sa pogledom noću na osvetljenu tvrđavu, kreira poseban doživljaj za sve učesnike.

Postavka u celom restoranu je bila u koktel stilu, sa postavljenim barskim stolovima, dekorisanim velikim mašnama vezanih oko stubova.

Na događaju je kao sponzor bila istaknuta destinacija Subotica sa Palićem, tačnije kongresni hotel Galleria iz Subotice i vinarija Zvonko Bogdan u čijim vinima su gosti imali prilike da uživaju čitavo veče.

SEEbtm Party 2015
SEEbtm Party 2015

Atmosfera je bila upotpunjena bendom uživo, dok je bina bila postavljena u drugom delu restorana, na zastakljenoj terasi. Balkan ekspres bend, koji je nastupio već četvrti put, iznova je uspeo da pokupi odlične kritike gostiju i doprinese pozitivnom utisku.

Uvek važna, animacija i uključivanje gostiju u događaj, ove godine je bila osvežena karikaturistima koji su crtali karikature zainteresovanim gostima na brendiranim papirima, koje su nakon toga, za uspomenu mogli da ponesu sa sobom.

SEEbtm Party 2015
SEEbtm Party 2015

Na ulazu, delile su se brendirane narukvice u bojama sa zanimljivim i duhovitim mislima, prilagođene tipu događaja.

Takođe, bilo je organizovano i fotografisanje iza brendiranog rama koji je simulirao koricu SEEbtm magazina, tako da su svi mogli da se osete na trenutak kao lica sa naslovne strane.

U toku večeri, izvlačili su se dobitnici nagrada sponzora događaja, kao i nagrada koje je poklanjao SEEbtm magazin.

Pri odlasku gostiju, pre nego što im je bila uručena poklon kesa, na izlazu je bio postavljen i tzv. „Graffiti wall”, tačnije tabla za izražavanje utisaka učesnika. Na tabli, gosti su mogli, po svom izboru, nešto da napišu, da se potpišu, ili nacrtaju. Na kraju, prepuna tabla pozitivnih utisaka, lepo je zaokružila čitav događaj i govori sama za sebe.

SEEbtm Party 2015
SEEbtm Party 2015

Jubilarno 5. regionalno okupljanje event profesionalaca prevazišlo je očekivanja prisutnih, pokazalo u praksi kako vrhunska organizacija spaja ljude, bilo je mesto gde su potvrđene mnoge saradnje, i stvorilo osnovu za sledeće okupljanje.

Miona Milić

 

Miroslav Ćorić, Supply Chain Management Head and Export Control and Customs Head for Serbia, Montenegro and BIH, Siemens d.o.o. Serbia:

„SEEbtm žurke već imaju neki svoj standard ispod kojeg se ne ide: u organizaciji, u izboru hrane i pića, lokaciji i atmosferi… i ono najbitnije: uvek su mesto gde se mogu videti, razmeniti mšljenja i dogovoriti nove saradnje  sa ljudima iz branše koja je neophodna i atraktivna baš svakoj kompaniji u regionu! Vidimo se 2016.!”

Dragana Hakimi, Office Manager, Berlin Chemie AG, Representative Office Belgrade:

„Kao i svake godine SEEbtm Party je bio odličan. Super atmosfera, provod, organizacija, a i hrana. Ono što je bilo jako originalno, i što do sada nisam viđala bili su karikaturisti koji su na jedinstven način predstavili učesnike.”

Gordana Sakić, Organizator promotivnih aktivnosti, Marketing, SAGA, Srbija:

„Divno smo se proveli. Sve je bilo osmišljeno do detalja, od ulaza, dočeka gostiju, do samog prostora i programa. Smatram da je to lepa prilika da se upoznamo i družimo sa kolegama sa kojima inače sarađujemo, ali se često i ne sretnemo. Sve pohvale i samo napred!”

Tim Radisson Blu Stari Mlin Hotela Beograd:

„Zadovoljstvo nam je bilo da budemo Vaši gosti i provedemo sjajno veče u društvu dragih kolega.”

Zrinka Madunić, MICE Sales Manager, Valamar Riviera d.d, Hrvatska:

„SEEbtm Party mi je ostao u prelijepom sjećanju ne samo zbog lokacije i ambijenta, nego i cijelog happeninga, prilike za networking, opuštene atmosfere, fantastične glazbe i nadasve profesionalnosti domaćina.

Osim funkcionalne komponente koje je i više nego zadovoljena, party je zadovoljio i najvišu estetsku komponentu koja je izuzetno važna u MICE segmentu.”

SHARE
Prethodni tekstHotel Zira jedan od najbolje ranigiranih hotela u Srbiji
Sledeći tekstTop 10 tehnoloških trendova za 2015. godinu od IACC
Miona Milic
Near 10 years in events industry, as a project manager, content developer, offline and internet marketing campaigns, event manager for SEEbtm party, Editor-in-Chief of SEEbtm magazine… Professionalism, constant learning and personal, such as business upgrading, finds essential for success. Creativity in all fields is very important to her. Love to be physically active, travel, meet people and have a good time. But, beside everything, the greatest accomplishment and most important thing for her is being a MOM.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.