Sava Centar je zvanično počeo sa radom

0
302

Otvaranjem četrnaestog Evropskog kongresa o ishrani, sa više od 1.500 učesnika, danas je zvanično počeo da radi kongresno-poslovni deo Sava Centar.

Cilj kongresa je da približi nauku i praksu, odnosno da naučna istraživanja o ishrani učini upotrebljivim za postizanje ciljeva održivog razvoja i rešavanja važnih zdravstvenih izazova koji proističu iz načina ishrane.

„Organizatori skupa su Federacija evropskih udruženja za ishranu (FENS) i Društvo za ishranu Srbije. Očekujemo zaista uspešan događaj, jer smo kao organizatori pripremili izuzetno bogat i raznovrstan stručni program, dok su domaćini iz Sava Centra omogućili vrhunske uslove za boravak i rad velikog broja delegata“, kaže prof. dr Slađana Šobajić, dekan Farmaceutskog fakulteta i predsednica 14. Evropskog kongresa o ishrani.

Početak rada kongresno-poslovnog dela Sava Centra danas su ozvaničili generalna direktorka Sava Centra Kristina Milinčić i direktor Kongresnog biroa Srbije Dušan Borovčanin.

„Otvaranje Sava Centra predstavlja početak nove ere za Srbiju kao destinaciju. Celo naše društvo može da očekuje značajne koristi zbog činjenice da jedan od simbola grada ponovo radi. Ta dobit je ekonomska, ali i dobit od razmene znanja, od dolaska vodećih svetskih eksperata, koji će otvoriti nove prostore našim profesionalcima u gotovo svim oblastima rada“, izjavio je Dušan Borovčanin, direktor Kongresnog biroa Srbije.

„Najvažniji rezultat otvaranja kongresnog i poslovnog dela Sava Centra je povratak Beograda i Srbije na mapu kongresnih destinacija sveta. Danas, zahvaljujući evropskom kongresu naš grad postao je centar okupljanja vodećih profesionalaca iz oblasti ishrane koji donose najbolje svetske prakse, znanje, iskustvo i nove ideje“ rekla je Kristina Milinčić, generalna direktorka Sava Centra i pri tome je istakla da zahvaljujući rekonstrukciji Sava Centra Beograd sada može da bude domaćin skupova sa više od 5.000 učesnika.

Sava Centar, koji je svojom arhitekturom spojen sa hotelom Crowne Plaza, predstavljaće jedinstvenu celinu u kojoj će posetiocima imati sve pod jednim krovom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.