Renovira se hotel Jugoslavija u Beogradu

0
1826

Hotel JugoslavijaHotel Jugoslavija, jedan od najboljih primera novobeogradske moderne arhitekture, čeka rekonstrukciju koja će mu vratiti stari sjaj. Rekonstrukcija ovog hotela je vredna između 120 i 150 miliona evra, posle koje će postati deo lanca “Kempinski”. Osim kompletne obnove hotelskih kapaciteta, u planu je i izgradnja trgovinskog centra i stambeno – poslovne kule od 33 sprata.

Ako potrebne dozvole budu dobijene u prvom kvartalu 2011. godine, očekuje se da će novi kompleks hotela Jugoslavija biti pušten u rad do 2013. godine. Prema ranijim najavama, rekonstrukcija je trebalo da bude završena do 2011. godine, ali još nisu dobijene potrebne dozvole.

Novi hotel Jugoslavija će imati 258 soba, umesto sadašnjih 500, što znači da će kapacitet praktično biti prepolovljen, a u korist kvaliteta. Sobe će imati najmanje 40 kvadratnih metara, a apartmani će biti veličine od 85 do 170, odnosno 260 kvadratnih metara, koliko će imati predsednički apartman.

Lanac hotela “Kempinski” je vlasnik i operater međunarodnog portfolia koji čine 62 hotela. Samo u Evropi se nalazi devet hotela na prestižnoj listi vodećih hotela sveta. Hotelu Jugoslavija će renoviranjem biti vraćen stari sjaj, a Beograd će stati rame uz rame sa svetskim prestonicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.