Održana konferencija INSIDE 2012 u Beogradu

1
2597
Konferencija INSIDE 2012
Mamas corner beauty and kids bar

Konferencija INSIDE 2012Realizovana u saradnji sa EIBTM sajmom kongresne industrije u Barseloni, kongresnim biroom Slovenije i Conventom, INSIDE konferencija je okupila stotinak učesnika, najviše PCO i DMC agencija, hotela i turističkih organizacija iz Regiona.

Kongresni biro Srbije (www.serbia.travel) već duže vreme u promociji destinacije primenjuje trendove u IT i mobilnim komunikacijama. Mobilna aplikacija (Serbia Destination) i nedavno lansirane dve Facebook igrice (Tour de Serbia and Make an Event in Serbia) govore u prilog ovoj činjenici. Zbog toga i ne čudi što je KBS bio domaćin upravo jedne ovakve konferencije, gde su se nosioci kongresne industrije upoznali sa inovacijama u sferi digitalnog marketinga.

Skup je otvorio Miloš Milovanović, direktor kongresnog biroa Srbije, a potom su učesnike pozdravili Miha Kovačič, direktor kongresnog biroa Slovenije,  kao i David Benitez, predstavnik sajma EIBTM u Barseloni.

Prva sesija, INSIDE guru protekla je u znaku prezentacija Sulija Golovinskog iz firme Newtonstrand Limited, koji je govorio o vodećim trendovima koji utiču na MICE industriju. Adi Ben-Nesher, ekspert u implementiranju novih društvenih medijuma govorio je na temu poboljšanja percepcije dogadjaja kod participanata, dok je Ewan MacLeod (Mobile Industry Review) u veoma efektnoj prezentaciji predočio aktuelnosti mobilne revolucije.  Stojan Vatreš iz firme Digital ST predstavio je vezu izmedju digitalnog I marketinga destinacije. Momir Gajić, osnivač Max My Play firme podvukao je paralelu izmedju sportske i kongresne industrije predstavivši novi socijalni medium namenjen sportistima.

Panelisti iz sesije EIBTM Technology Talks (David Benitez iz EIBTM-a, Gorazd Čad iz Go Mice I Miloš Došen, iz Privredne komore Beograda –projekat Balkan Venture Forum, poseban focus su stavili na digitalnu budućnost u MICE industriji.

Poslednja sesija konferencije INSIDE 2012 protekla je u znaku praktičnih primera dobre prakse: Igor Kovačević iz Konferencija INSIDE 2012 02kongresnog biroa Srbije predstavio je Facebook igrice koje su kreirane u cilju promocije destinacije;  Miloš Milisavljević  (Strawberry Energy) predstavio je inovativni punjač za mobilne uredjaje sa solarnim napajanjem, Peter Keše (Viidea) koncept video zapisivanja, dok je Siniša Kresojević iz kompanije Tehnicom Computers predstavio mobilnu aplikaciju grada Beograda.  Igor Panjan je govorio na temu optimizacije hotelijerske industrije.

Sponzor pauze za ručak i prijema bila je Srpska Magaza, kompanija koja promoviše autentične srpske proizvode. Sam koncept Srpske Magaze zasnovan je na interaktivnoj mobilnoj platform koja daje mogućnost da se lako dodje do kvalitetnih proizvoda.

Naredna INSIDE konfernecija zakazana je za posledju nedelju avgusta 2013., informacija o mestu održavanja će naknadno biti objavljena.

Izjave

Kao PCO agencija sa dugogodišnjim iskustvom, mogu da kažem da je, pre svega, INSIDE 2012 odlično organizovan  – od momenta kada sam dobila prvu informaciju o konferenciji, pa sve do samog dogadjaja tokom koga je sve proteklo glatko I bez ikakvih problema.

Imala sam prilike da se povežem sa kolegama iz Regiona, i da razmenimo naša iskustva. Kao pasionirani korisnik mobilnih uredjaja, veoma su me zainteresovale inovacije i mogućnosti kojih nisam ni bila svesna. Nove ideje primenljive u kongresnoj industriji predstavljene su na veoma atkraktivan način, tako da sam sasvim sigurna da moram da idem u korak sa novim trendovima, jer to je naprosto budućnost naše industrije.

Olivera Kovačević

Congrexpo, PCO

Direktor

“Vrlo pozitivno sam iznenadjen konceptom konferencije INSIDE 2012. Kada su me pozvali da govorim na konferenciji, moram priznati da nisam bio sasvim siguran da je poziv bio upućen pravoj osobi.

It’s My Play predstavlja društvenu mrežu posebno namenjenu sportistima i ljudima iz ove industrije. Tamo gde se dešava neki sportski događaj, tamo su i  okupljanja koja prate sport. Na INSIDE konferenciji imao sam priliku da upoznam ljude iz kongresne industrije kao i neke od lidera u sferi digitalnog marketinga. Razmena iskustava sa njima bila je odlično iskustvo za nas. Nove deje i inicijative zasigurno ćemo primeniti na našoj platformi Its My Play.”

Momir Gajić

Max My Play, Inc

Osnivač i direktor

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.