Regionalni portal Kongresniturizam organizovao prvi virtuelni kongres u Srbiji – NSOC 2020

0
2932

U Srbiji je od 4 – 6. septembra održan prvi virtuelni kongres u Srbiji – Novi Sad Oncology Congress (NSOC 2020), a tehnički organizator bio je regionalni portal Kongresniturizam.

Zbog situacije izazvane pandemijom virusa Covid-19, NSOC je nakon 11 godina organizovan prvi put u virtuelnoj formi. Registrovani učesnici, kojih je bilo preko 750, su putem live streaming-a imali priliku da čuju preko 40 predavanja vodećih onkologa iz Francuske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Španije, Italije, Bugarske i Makedonije. Ove godine oboren je rekord u broju prijavljenih učesnika (prošle godine bilo ih je oko 300).

Kako je to izgledalo u pogledu tehničke organizacije?

Kako zbog epidemiološke situacije u Srbiji nisu dozvoljena okupljanja više od 30 osoba u zatvorenom prostoru, sva predavanja su snimljena ranije, kao i pozdravni govor.

Lekarima onkolozima (učesnicima) je slat mail sa pozivom za registraciju koja se vršila online. Sam proces registracije bio je vrlo jednostavan – kada se učesnik registruje, na njegovu email adresu automatski stigne aktivacioni link koji je potrebno kliknuti i tako učiniti samu registraciju aktivnom. Učesnik je samo trebalo da zapamti email adresu sa koje se registrovao kao i password koji je sam kreirao kako bi se, kada kongres počne, ulogovao na svoj nalog i pratio sa svog računara predavanja koja su puštana u skladu sa unapred kreiranom agendom.

Nakon predavanja diskusija se odvijala „live“ odnosno uživo na sledeći način: predavači su bili uključeni zajedno sa moderatorima putem live stream-a, razgovarali su o temama u okviru sesije koju su pre toga slušali i odgovarali na pitanja učesnika koji su sve to pratili sa svojih računara ili mobilnih uređaja. Učesnici su bili u mogućnosti da pitanja iskucaju u box-u predviđenom za to, a koji se pojavio sa desne strane ekrana.

Tim portala Kongresniturizam bio je zadužen za kompletnu tehničku organizaciju NSOC 2020, a kongres je uspešno završen 6. septembra.

„Završen je još jedan NSOC, 11. po redu, ove godine po prvi put virtuelan. Kada smo rešili da napravimo virtuelan sastanak, nismo znali koliko je sve teško uskladiti, napraviti platformu, snimiti predavače i sve drugo… Zato bih se svima zahvalio na podršci – tehničkoj organizaciji za koju je bio zadužen portal Kongresniturizam, koji je sa nama gradio ovaj pionirski projekat na našim prostorima. Hvala, sve je funkcionisalo besprekorno! Sponzorima – koji su bili uz nas  i u virtuelnom svetu i verovali da je ovo potrebno i kvalitetno. Predavačima – koji su izdržali sve pritiske snimanja i live uključenja, ali i svim učesnicima. Na kraju, hvala i Prof Darjani Jovanović i Prof Jean-Pierre Lotz, koji su ovaj kongers osnovali i omogućili nam da nastavimo tradiciju i brending našeg grada, Instituta i Univerziteta. U nadi da će se pandemija uskoro završiti i da ćemo se svi zagrliti na sledećem NSOC, još jednom se zahvaljujem svima!’’, rekao je Prof. dr Lazar Popović, Institut za onkologiju Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.