MEDJUNARODNI KONGRES O REGIONALNOJ SARADNJI NA PODRUČJU TURIZMA JUGOISTOČNE EVROPE

0
2689

PortorožNa završenom 1. Međunarodnom kongresu o regionalnoj saradnji u oblasti turizma Jugoistočne Evrope, održanom u Portorožu, od 11 do 13 juna 2010. god., u organizaciji kompanije Športni turizem Portorož i SACEN Internacionala, potpisan je i prvi međunarodni i to tripartitni sporazum u oblasti turizma.

Izražavajući spremnost da, u skladu s lajt motivom kongresa, doprinesu stvaranju nove turističke destinacije – Jugoistočna Evropa, rektor skopskog Univerziteta za turizam i menadžment prof. dr Ace Milenovski, Mladen Sredojević, direktor kompanije Športni turizem Portorož, i Dragan Gligorijević, predsednik SACEN Internacionala, potpisali su jedinstveni Sporazum o naučnoj, obrazovnoj i saradnji u oblasti razmene studenata, kao temelj dugoročne i uspešne kooperacije u regionu u oblasti turizma.

Tako su potpisnici ovog sporazuma, uključujući i sve učesnike Kongresa okupljenih iz većine zemalja ex Jugoslavije, pomerili fokus sa nekadašnje priče o zajedništvu na novu, svima prihvatljiviju, priču o ravnopravnoj  saradnji u interesu čitavog turističkog regiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.