LETNJA KONFERENCIJA SREDNJOEVROPSKOG OGRANKA ICCA 2014

ICCA 2014 - Regionalna saradnja kao ključ uspeha

0
3983
ICCA CEC 2014

Letnja konferencija Srednjoevropskog ogranka ICCA 2014 održana je od 27. do 29. avgusta 2014. godine u Beogradu, u Srbiji.

Svake godine, konferencija ICCA CEC pruža delegatima mogućnost da razgovaraju o tekućim temama u dinamičnoj i promenljivoj kongresnoj industriji. Grad domaćin 2013. godine je bio Sankt Peterburg u Rusiji, a za 2015. godinu grad domaćin će biti odabran i objavljen na Kongresu ICCA u novembru ove godine.

G-đa Ana GorskaSrednjoevropski ogranak (CEC) ICCA je jedan od najvećih u okviru udruženja. Među njegovim članovima su organizacije iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, Poljske, Rusije, Ukrajine, Mađarske i Češke, a godišnja konferencija, čija je svrha edukacija i umrežavanje, održava se svake godine u drugom gradu.

Ove godine, konferencija ICCA CEC 2014 okupila je u Beogradu više od 60 delegata. Razgovaralo se na temu „Strateških saveza i regionalne saradnje u kongresnoj industriji”, kao i odnosa prema regionalnoj saradnji i razvoju.

Pored edukativnih prednosti, delegati su bili u prilici i da upoznaju tradiciju, istoriju i kulturu, kao i način zabave i uživanja u životu sa ljudima iz Srbije.

Po završetku konferencije imali smo čast da porazgovaramo sa gđom Anom Gorskom, predsednicom CEC ICCA i izvršnom direktorkom Kongresnog biroa Gdanjska.

1. O kojim se glavnim pitanjima razgovaralo na Letnjoj konferenciji Srednjoevropskog ogranka ICCA?

Ove godine, konferencija je bila podeljena u 4 panela:

  • Strateški savezi – napredni model saradnje
  • Regionalne inicijative – proaktivni okvir rada
  • Regionalna udruženja – „misli globalno, deluj lokalno“
  • Regionalne konferencije – nova poslovna perspektiva

Svake godine imamo raznoliku grupu učesnika, neke iz kongresnih biroa, neke iz hotela i kongresnih centara, ostale iz profesionalnih agencija (PCO), itd. Veoma je važno da teme budu zanimljive svima njima.

Međunarodna kongresna asocijacija (International Congress and Convention Association – ICCA) predstavlja jedno od najvećih međunarodnih udruženja u kongresnoj industriji i okuplja gotovo 1.000 članova, kompanija i organizacija, u preko 90 zemalja širom sveta.

2. Konferencija ICCA CEC održana je u Beogradu po prvi put. Koji su razlozi da Srbija, odnosno Beograd, bude izabran za domaćina?

Uvek tražimo nove destinacije za održavanje naših konferencija. Svrha godišnje Letnje konferencije nije samo edukacija, ostvarivanje novih poslovnih kontakata, već i iznalaženje novih potencijalnih destinacija za konferencije u okviru Srednjoevropskog ogranka. Potrebna nam je i jaka podrška lokalnog domaćina i ovde smo naišli na odličnu podršku Kongresnog biroa Srbije koji je izvrsno odradio svoj posao.

3. Koliko je delegata prisustvovalo konferenciji i iz kojih zemalja?

Ove godine prisustvovalo je 64 delegata iz zemalja kao što su Nemačka, Austrija i Poljska koje uvek učestvuju na našim konferencija, a po prvi put tu su i Azerbejdžan, Slovačka i Bugarska. To znači da su ih privukli i program i destinacija.

4. Prema mišljenju delegata i na osnovu Vaših utisaka, kakav je Beograd kada je reč o organizaciji kongresa?

ICCA CEC 2014Beograd je jedan veoma dinamičan grad koji ima dosta da ponudi, ima dobar aerodrom sa velikim brojem direktnih letova, dobru infrastrukturu i profesionalni kadar.

Mislim da će se razviti veoma brzo, za par godina, i svedoci smo organizacije sve većeg broja konferencija u ovom gradu.

5. Kakvi su zaključci i planovi za budućnost?

Mislim da je konferencija doživela veliki uspeh zahvaljujući dobrom programu, odličnim govornicima, angažovanju tima Kongresnog biroa Srbije kao domaćina i živopisnoj destinaciji. Mnogi učesnici su opisali ovu konferenciju kao „najbolju ikada”. To znači da ćemo imati puno posla u organizaciji sledeće Letnje konferencije. Što se tiče ogranka, održaćemo sledeću konferenciju za vreme predstojećeg Kongresa ICCA u turskom gradu Antaliji i uskoro počinjemo sa pripremama.

*******************************************************

„Okosnica događaja je proces saradnje i timski rad između regionalnih kongresnih destinacija kako bi se proizveo sinergijski efekat u kongresnoj industriji.

Za region jugoistočne Evrope je od velike važnosti da se uspostave kongresi i događaji i zato je naglašeno preduyimanje inicijative u procesu regionalne saradnje i formiranja regionalnih udruženja u raznim oblastima.

Ovaj događaj je bio značajna prilika za upoznavanje potencijalnih klijenata i kolega zarad podizanja svesti o kongresnoj industriji kao sredstvu za razvoj društava na zasnovanim na znanju. Ovo je takođe bila prilika za razgovor o budućim kretanjima u oblasti regionalnih kongresa i udruženja. ”

Kongresni biro Srbije

*******************************************************

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.