IMEX Frankfurt – Četiri ključna trenda za 2015. godinu

IMEX u Frankfurtu

0
4177
IMEX
IMEX

IMEX je svetski sajam kongresne industrije, koji će se održati od 19. do 21. maja 2015. godine u kongresnom centru Messe Frankfurt u Nemačkoj. IMEX Group, organizator godišnjih sajmova IMEX u Frankfurtu i IMEX Amerika, predstavila je kratak pregled industrijskih predviđanja za godinu koja sledi.

1. „Igra“ je nova dimenzija profita 

Godina 2014. je bila godina u kojoj se „igra” koristila kao alat za oslobađanje kreativnosti i novih izvora konkurentske prednosti.
Zapravo, nikada nije ni bila odsutna, ali trenutna manifestacija „igre” ima upečatljivu notu 21. veka.

Prema rečima gostujućeg govornika na IMEX-u, gurua kreativnosti Rhee Blanken, Ajnštajn je često govorio: „Igra je najviši oblik istraživanja.“

Gartner je tokom poslednjih nekoliko godina predviđao da će u 2015. godini čak 40% od 1.000 globalnih organizacija upotrebljavati gejmifikaciju kao primarni mehanizam  za transformaciju poslovanja.

Deluje da nicanje „DBL“ kompanija i preduzetnika podržava ovaj trend. U novoj poslovnoj matrici, u kojoj „profit opravdava svrhu“ neretko se dešava da razigranost, kreativnost i manje korporativnih „za i protiv“ čine fundamentalne vrednosti.

2. 50 nijansi aplikacija

Aplikacije su i dalje „seksi“ (u kontekstu advertajzinga), i snaga i novine koje nose biće neograničene u 2015. godini. Aplikacije za sastanke i događaje biće sastavni deo drugih medijskih platformi, a naročito internet sajtova, u skladu sa potrebama tržišta kupaca, povezanih preko analitike u realnom vremenu, a sadržaće interakcije, kao što su razmene poruka uživo, anketiranje, i ostali mehanizmi trenutnih angažovanja i povratnih informacija.

IMEX
IMEX

3. Izađimo „napolje“

U 2015. godini možete očekivati još veću revoluciju po pitanju prostora i formata za održavanje sastanaka,
budući da se principi uređivanja sastanaka sve više utvrđuju kroz lanac snabdevanja. Iako WiFi omogućava da se sastanci održavaju van rominga, istovremeno prave i latentni pritisak da se uvek bude „on“.

Arianna Huffington (Huffington Post fame) voli da održava sastanke u hodu, a podupiruće istraživanje sa Univerziteta Vašington navodi da su radnici angažovaniji, manje teritorijalni i raspoloženiji za saradnju kada rade na nekom projektu stojeći uspravno.

Prema istraživanju IMEX / QuickMobile, 60% – 63% svih učesnika koristilo je mobilnu aplikaciju za makar jedan od svojih događaja u protekle 2 godine, kao i 92% marketara korporativnih događaja.

Trend „sporih sastanaka“ ponovo se vraća. Povratak prvih principa F2F sastanaka, bez uređaja, odvlačenja pažnje i „sa fokusom na manje“, mogli bi biti neki od definišućih razvoja za dolazeću godinu.

Dodajte petominutnu meditaciju pre sastanka (ne morate se držati za ruke, samo dišite) i vaše okupljanje je „in“.

4. Wellness je biti zdrav kao dren

Pored pijenja vode, konzumiranja orašastih plodova krcatih proteinima i brze, podmlađujuće masaže, postoji i viši stupanj duhovne svesti koji krči put centralnim temama sastanaka, sesija i formata.

IMEX
IMEX

Kongresna industrija, kao i organizatori događaja, imaju sjajnu priliku i važnije, dozvolu da presele ovaj novi pogled na wellness iz banje u centar dešavanja.

Lee Papa, wellness zagovornik, savetnik za pitanja transformacija i govornik na IMEX Amerika ukratko kaže:
„Verujem da je to nova paradigma poslovanja… ovo je vreme kretanja u obavljanju posla i boljeg upotrebljavanja naše unutrašnje navigacije kako bismo bili snažniji i originalniji.“

Mnoge od navedenih tema biće uvrštene u edukativne programe i inicijative koje su u ponudi i na sajmu IMEX u Frankfurtu i na IMEX Amerika u Las Vegasu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.