COMBIS KONFERENCIJA 2012

Vizija. Budućnost. Tehnologija.

0
5025
Combis konferencija
Combis konferencija

Combis konferencija je u poslednjih pet godina višestruko potvrdila svoj značaj i specifičnost po tome što je namenjena isključivo krajnjim korisnicima ICT usluga i rešenja, hrvatskih i regionalnih kompanija, mahom iz područja financija, telekomunikacija, državne uprave i industrije. Danas je konferencija nezaobilazan ICT događaj u regionu, sa više od 300 učesnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Kosova, Makedonije i šire.

U cilju predstavljanja Combis konferencije 2012, imali smo prilike da razgovaramo sa g-đom Renée Saboti Slovenc, direktorkom marketinga i komunikacija u kompaniji Combis d.o.o.

1. Nakon završene Combis konferencije 2012, možete li nam preneti svoje utiske? Da li ste zadovoljni samom organizacijom konferencije i reakcijama učesnika?

Svake godine prilikom organizacije Combis konferencije podižemo letvicu u promišljanju i pripremanju što kvalitetnije i zanimljivije konferencije. Tako su iz godine u godinu, prirodno, naša očekivanja kao organizatora sve veća i vezana su isključivo uz zadovoljstvo sudionika. Naime, smatramo da smo onoliko uspješni, koliko su uspješni naši korisnici, prema kojima je Combis konferencija prvenstveno i usmjerena. Stoga, ukoliko im uspijemo ponuditi i pokazati nešto novo, nešto što mogu primijeniti u unapređenju svog poslovanja, onda je Combis konferencija ispunila naša očekivanja. A ove combis_02godine smo očito u tome uspjeli jer ovogodišnja, šesta po redu Combis konferencija, proglašena je najboljom od svih do sada održanih, prema mišljenju sudionika. Ovi rezultati nas jako vesele, posebno stoga što je s jedne strane, rekordan broj sudionika pristupio ispunjavanju upitnika o zadovoljstvu, a kada vidite da je 98 posto sudionika izrazilo želju da posjeti i iduću Combis konferenciju, to je uistinu najbolja nagrada za sav trud i napor koji iziskuje organizacija jednog ovakvog događanja.

2. Konferenciju ste ove godine organizovali po šesti put. Kakva su Vaša iskustva u pronalaženju pouzdanog partnera za organizaciju?

Odmah moramo naglasiti kako nam je organizacija Combis konferencije, jedan od zasigurno najdražih, ali definitivno i najzahtjevnijih zadataka. Naime, osim zadaće vezane uz osmišljavanje samog sadržaja konferencije odnosno glavnih tema koje ćemo predstaviti, posebno izazovan dio svakako je i pronalaženje adekvatne lokacije, uzimajući pritom u obzir sve od kvalitete smještaja, preko kongresnih kapaciteta i vanpansionskih sadržaja pa do infrastrukturne povezanosti s drugim krajevima zemlje.

combis_03Ono s čime smo se do prije par godina često susretali na tržištu jest nesrazmjer u broju i kvaliteti smještajnih kapaciteta u odnosu na kongresne sadržaje. Naime, na tržištu ste mogli naići na primjere hotelskih kompleksa s izuzetno dobro uređenim i moderno opremljenim kongresnim dvoranama, ali s nedovoljnim smještajnim kapacitetom ili, pak, s dovoljno smještajnog kapaciteta, ali s tek jednom kongresnom dvoranom. Što je konferencija brojnija i sadržajno veća, tim je ovaj izazov izraženiji.

Stoga se Combis, ali vjerujem i ostale tvrtke koje na ovaj način nastoje komunicirati sa svojim korisnicima i partnerima, nalazi pred kreativnim izazovom te se svake godine trudimo, moramo naglasiti u suradnji s agencijama i hotelskim kućama, u potpunosti ukloniti spomenute nedostatke.

Svakako ono što jest pozitivno i zbog čega vjerujemo da će se stanje poboljšati je entuzijazam ljudi uključenih u organizaciju konferencija te sličnih događanja. Upravo je zato vrlo bitno odabrati pravu agenciju za suradnju, a Combis pri organizaciji Combis konferencije već treću godinu za redom surađuje s agencijom Spektar putovanja i mogu primijetiti da na neki način zajedno odrastamo u ovom poslu. Zajednički se susrećemo s izazovima, predviđamo potencijalne probleme te ih nastojimo izbjeći. Naravno, uvijek combis_04se dogode neke iznenadne situacije na koje ne možete utjecati, od vremenskih prilika ili neprilika pa do prometnih poteškoća ili pak nečeg trećeg, no uvijek je bitno imati kvalitetan plan B kako naši sudionici ne bi osjetili utjecaj takvih nepredviđenih okolnosti.

Izvana uvijek sve mora “štimati”, što pred nas u organizaciji stavlja dodatne zahtjeve, no sve su to napori koje s lakoćom možete prebroditi ako u konačnici sudionici budu zadovoljni konferencijom. Svakako je zadovoljstvu naših sudionika ove godine doprinijela i odlična suradnja s agencijom Spektar putovanja koja je bila zadužena, između ostalog, za pitanja smještaja, prijevoza dijela sudionika te komunikacije s hotelom.

3. Sve do sada održane konferencije su bile u Hrvatskoj. Da li ste imali u planu proširenje konferencije i na neku drugu zemlju regiona?

Combis konferencija već jest konferencija regionalnog karaktera te nam je drago primijetiti sve veći broj sudionika iz susjednih zemalja. Naime, Combis kontinuirano širi poslovanje te smo više godina aktivni i u regiji, sa sjedištem u Sarajevu te dvije servisne lokacije u Bosni i Hercegovini, te u Srbiji sa sjedištem u Beogradu, iz kojeg se pokrivaju i tržišta Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Mađarske. Tako u posljednjih par godina u Bosni i Hercegovini i u Srbiji više puta godišnje organiziramo jednodnevna događanja na kojima se predstavljamo, prije svega sa specifičnim ICT rješenjima za neki određeni sektor.

Još uvijek van granica Hrvatske nismo organizirali nešto u obimu Combis konferencije. Hoćemo li to učiniti u budućnosti? Do sada nešto slično nismo planirali, no ako se pokaže potreba i interes, zašto ne? Naime, i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji ima jako puno atraktivnih kongresnih lokacija i vjerujem da bi to sigurno bilo još jedno vrijedno iskustvo.

combis_05Takođe, g-đa Andrea Dragičević iz agencije Spektar putovanja, koja je bila zadužena za organizaciju, podelila je sa nama iskustva tokom ovog događaja.

1. Agencija Spektar putovanja ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji događaja. Po čemu se organizacija Combis konferencije izdvaja u odnosu na ostale događaje koje organizujete?

Combis je renomirana tvrtka sa naglaskom na izvrsnost usluge i inovativnost u poslovanju.  Svake godine trude se uvesti neku novinu u konferenciju,  koju zajedno provodimo tijekom same konferencije on site. Ove godine je to bilo uvođenje QR koda koji su svi sudionici dobili prije dolaska u Opatiju. Mi smo vršili registraciju skenirajući QR kodove. Osim za registraciju, kod je služio za praćenje predavanja putem pametnog telefona (smart phone), popunjavanje ankete o zadovoljstvu konferencijom, te za sudjelovanje u nagradnoj igri.

2. Koji segment organizacije konferencije Vam je bio najzahtevniji?

Niti jedan segment konferencije ne bismo izdvojili kao najzahtjevniji, rekli bismo da je apsolutno svaki segment zahtjevan i da dobra priprema i combis_06organizacija svih segmenata vodi k uspješnoj konferenciji. Znači, potrebno je osigurati kvalitetan smještaj, dvorane, dobar i zanimljiv program konferencije, vrhunsku tehniku, popratna događanja i registracijski i info desk. Možda je u ovom momentu, s ozbirom na krizu, najzahtjevnije uravnotežiti želje i mogućnosti organizatora konferencije.

3. Combis konferencija se drugu godinu za redom održava u Milenij Hotelima. Koji su glavni razlozi za izbor ovog hotela kao domaćina konferencije?

Konferencija je koncipirana kao dvodnevno događanje. Prilikom odabira lokacije, s obzirom na trajanje konferencije, jedan od glavnih kriterija je blizina destinacije. Opatija je vrlo dobro povezana sa Zagrebom, Istrom, te Dalmacijom, te je iz tog razloga već drugu godinu zaredom grad domaćin. Milenij hoteli su renomirani konferencijski hoteli, a hotel Milenij Grand 4 opatijska cvijeta je idealan za Combis konfrenciju. Raspolaže dovoljnim brojem smještajnih jedinica, te kvalitetnim dvoranama. Kongresni centar nudi,  osim modernih dvorana,  i vrhunsku tehniku te mogućnost organizacije popratnih događanja.

S.G.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.