Burning Man – najveći umetnički festival na otvorenom u Severnoj Americi

0
2665

Festival je opisan kao „eksperimentalna zajednica” koja obuhvata brojne žurke, performanse s vatrom, maskembale i izvođenje strastvenih plesova u zoru.  A organizatori ističu da je na posetiocima da odluče šta njima predstavlja Burning Man.

Događaj je već prvog dana ove godine bio najposećeniji u istoriji, s obzirom da je u pustinju prvog dana došlo 55.000 ljudi, a toliko posetilaca je bilo prošle godine na vrhuncu događaja.
Za ovu priliku, umetnicu su u pustinji napravili privremeni grad sa 15 ulica, a Man Base, skulptura koja predstavlja celi festival i tradicionalno se pali poslednjeg dana, ove godine je veća nego inače.

Ulaznica na festival koštala je 650 dolara, a novac na festivalu nije imao nikakvu vrednost, s obzirom da svi učesnici razmenjuju dobra i poklanjaju hranu. Svi gosti ovog festival su bili obavezni da poštuju 10 principa, i to su: radikalna inkluzija, poklanjanje, dekomodifikaciju, radikalnu samostalnost, radikalno samoizražavanje, društveni rad, građansku odgovornost, ne ostavljanje tragova, učestvovanje i nemešanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.