Antička tradicija na makedonskim prostorima učiniće vaš događaj nezaboravnim

0
5311


STOBI, ARHEOLOŠKO NALAZIŠTE – Smešten u plodnoj dolini na samo nekoliko minuta od centralnog autoputa od severa ka jugu, koji povezuje Makedoniju sa Grčkom, antički grad Stobi je bio vitalni trgovački put u svoje vreme.

Raskrsnica antičkih civilizacija ostavila je bogato nasleđe antičkih teatara, ruševine palata, sjajno obojene mozaike i religiozne relikvije kako bi posetioci u njima danas uživali.

Vinarija Tikveš - Kavadarci
Vinarija Tikveš – Kavadarci

Ovo arheološko nalazište (smešteno na samo 3 km ili 1.8 milja od Gradskog izlaza na Autoputu E-75) pruža opsežan pogled na centralnu makedonsku dolinu a u njemu se nalaze građevine kao što su amfiteatar iz II veka, Teodosijina palata i ranohrišćanske ruševine sa velikim i ukrašenim podnim mozaicima.

Ovaj prostor može da ugosti događaje kapaciteta od 200 delegata.

VINARIJA TIKVEŠ – KAVADARCI – Ručno pravljena sa trudom i strpljenjem, tikveška vina su odličje makedonske antičke tradicije u pravljenju vina.

Smeštena u srcu makedonske vinarske oblasti, Vinarija Tikveš odraz je 120 godina stare kulture koja slavi celokupan doživljaj vina.

Restoran sa 50 mesta unutar vinarije, radnja sa suvenirima i dodatni prostor za isprobavanje vina u grupama, idealno su sagrađeni da zabave i poduče razne posetioce.

Njihovo stručno osoblje će osigurati da boravak u Vinariji Tikveš gostima bude urezan u pamćenje.

Suli An - Skopje
Suli An – Skopje

SULI AN, SKOPLJE – Suli An predstavlja spomenik kulture a nalazi se na skopskom Bazaru.

Suli An je smatran za jednu od najlepših građevina iz prve polovine XV veka.

Građevina se sastoji od prostranog kvadratnog atrijuma oko kojeg je trem sa lukovima kroz koje se ulazilo u prostorije.

Posle obnove, gostionica se može koristiti za više funkcija, a u njemu su smešteni Muzej starog skopskog Bazara – Suli An i Likovna akademija Republike Makedonije.

Makedonska Opera i balet
Makedonska Opera i balet

Suli An ima kapacitet od 300 mesta.

MAKEDONSKA OPERA I BALET, SKOPLJE – U potpunosti sagrađena od armiranog betona i sa snežnobelim cementnim oblogama, predstavlja veoma karakterističnu i uglednu zgradu u skopskom gradskom tkanju.

Pozorište ima prostranu binu i mesta za 850 gledalaca, kao i malu binu za 200 gledalaca i jednu salu na otvorenom za razne tematske događaje za 500 gostiju.

Međutim, sala se može prilagođavati u skladu sa brojem posetilaca i temom događaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.